2006 a Változás Éve

2006. január 01.

Számos bejelentés történt és történik folyamatosan, melyek a fogyasztói társadalom szokásaihoz igazodva, a célközönségnek szólnak és célja, megnyerni a „biztos fogyasztókat”, az „új terméknek”. Ha mindez csak a kereskedelmi, vagy a szórakoztatóipar fogyasztóinak, és vásárlóinak készülne, senki nem tenné szóvá, hiszen mondanánk: ma ilyen világot élünk. Azonban ma már a média segítségével mindent és mindenkit „termékben” és „fogyasztóban”, eladóban és vevőben mérnek, velünk is így számolnak.
Egy dolog számít, növelni a forgalmat, fokozni a vásárlói kedvet, csökkenteni a költséget, és növelni a bevételt. Ilyen egyszerűnek tűnik, de legalábbis ez a szemlélet uralkodott el a Világban.
Már nem az számít mi az igaz, már nem az számít mi a valóság, csak is az számít, hogy mit tartanak annak a fogyasztók, vagyis mi médiafüggővé vált emberek.
Szerencsére azonban mégis van az emberi létnek olyan alkotóelem, ami bár ezer sebből vérzik, de ha ápolt és nem torzult, képes a megmaradásra, képes dacolni a kor rontó szellemével,
Az emberi lélek képes egyedül arra, hogy megújulva, erőt adjon a változáshoz.
Szerencsés ember vagyok, mert néhány helyi önkormányzati képviselővel és tisztségviselővel együtt a Héthatár Egyesület alakuló ülésén jelen lehettem december 5-én az Esztergomi Bazilikában.
Dr. Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek, hazánk legfőbb egyházi méltósága, a jelen lévő több mint 80 határon túli és magyarországi polgármester, országgyűlési képviselő, Európa Parlamenti képviselő előtt jelentette be: – a magyarországi keresztényeknek 2006. Különleges Imaéve lesz.
Ez a dátum természetesen nem véletlenül esett egybe a 2004. december 5-i Népszavazás évfordulójával, annak az Emléknapja volt. Könnyeket csalt a szemekbe, amikor az ország lakói nevében köszönte meg a határon túli magyaroknak, hogy ők nem tagadtak meg bennünket és kéri maradjanak velünk és segítsenek ők is, mert 2006-ban az egész magyarság, a nemzet megújulására van szükség.
Az imaévben a magyar lelkek egymásra találásáért, a magyar nemzet újraegyesüléséért imádkoznak a keresztények.
Mennyire aktuális, milyen időszerű ez a fohász, hiszen nincsen nagyobb baja egy nemzetnek, nincs nagyobb lelki terhe egy országnak, mint a széthúzás, az acsarkodás, az önzés és a féktelen pénzszerzési vágy, mely megnyomorítja a mindennapokat. Mennyire aktuális, és milyen sokan fogalmazzák meg, miközben a valóságban éppen ellenkezőjét teszik.
A köztársasági elnök úr Új Évi köszöntőjében reményeit fejezte ki és bízik abban, hogy nem lesz „háborús övezet” az ország, nem gyártanak ellenségképeket, nem lesz lejárató és rágalmazó kampány, hiszen 2006 a választások éve lesz.
Pontosan tudja elnök úr, hogy már elkezdődött minden idők legundorítóbb és legmocskosabb kampánya, ahol soha nem látott mélységbe zuhannak az emberi cselekedetek, mégis reménykedik és kér mindenkit a korrektségre.
Azonban tanúi lehetünk és már ízelítőt kaptunk az elmúlt hetekben és napokban abból amire sajnos számíthatunk. Bevetésre kerülnek a másik fél gyalázására, rágalmazására és a gyűlöletkeltésre, uszításra alkalmas már ismert eszközök, nem kímélve a családokat, gyermekeket, mindazt, amit a legjobban féltünk. Nem lehet megállítani és nem lehet kikerülni a folyamatot, mert a médiaközpontú társadalom már szinte igényli a megbotránkoztató, szenzációt keltő híreket és akciókat, még akkor is, amikor alkalmanként felfordul tőle a gyomra.
Soha nem jöhetett volna jobbkor a magyarságnak, ez a különleges imaév, mert ebben az évben lesz legjobban szüksége újkori történelmében a lelkek egymásra találásának.
Ha ez sem segít, akkor beláthatatlan következményei lesznek az elkövetkező hetekben, hónapokban történő eseményeknek.
Sokan hisszük ma az országban, hogy Magyarország a történelemi útját nem folytathatja így tovább.
Változásnak kell bekövetkezni, ahol végre a társadalom nagyobbik hányada megérti,
ez a folyamat, ami most kialakulóban van, veszélybe sodorja mindazt,
amiért elődeink megszenvedtek és megharcoltak, mindazt, amit már egyszer felépítettünk.
Nincs ideje a magyarságnak, nem várhat tovább a lelkek újraegyesülése, mely megteremti az ország és a nemzet, a magyarokhoz méltó életet és jövőt.
Meg kell egymást érteni, szövetségre kell lépni minden magyarral annak érdekében, hogy az ország megálljon a romlás sodrásában, és meginduljon a kiegyensúlyozott fejlődés,
a gazdasági, társadalmi és morális stabilitás útján.
Hiszem és vallom, hogy 2006 lesz az ÉV, melytől számítva a magyarok egymásra találnak, ez az ÉV lesz, amikor mérhető és érezhető változások indulnak el életünkben.
Szövetségre készülünk a Jövővel, és ebben a szövetségben helye lesz mindenkinek, hiszen mindenkire számítunk, mindenkire szükségünk van.
Legyen hozzá Egészségünk, és Merészségünk,
kísérje életünket Békesség, Bölcsesség és Boldogság!

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!