Berettyóújfaluig folytatódik az M35

2016. július 06.

Az M35 két ütemben megvalósuló kivitelezésével indul Hajdú-Bihar megyében az infrastrukturális nagyberuházások időszaka. Tíz évvel ezelőtt, 2006-ban fejeződött be az autópálya építése az M3-tól Debrecenig. Az újabb, 24,1 km hosszú szakasz alapkövét 2016. július 6-án tették le._z8a1471-1

Az M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának kivitelezése két ütemben valósul meg. Az első a 4. sz. főút és a 481. sz. főút között, 5,4 kilométeren, 2×2 forgalmi sávval, leállósávval, középső elválasztó sávval épül meg. A szakaszon két különszintű közúti csomópont lesz a 4. sz. főút, valamint a 481. sz. főút keresztezésénél. A kivitelezést a Colas Hungária-Colas Út Konzorcium végzi, nettó 17,2 milliárd forint értékben. A beruházás keretében 5,5 km hosszan, új nyomvonalon megépül a 481. sz. főút, ami a 47. sz. főúttal köti össze az M35 autópályát. A Debreceni Repülőtér számára is magas színvonalú közúti kapcsolatot biztosító szakasz kivitelezését az STR Építő Kft. végzi, 4,9 milliárd forintért. Az első ütem legkorábban 2017 végén nyílhat meg a közlekedők előtt.

Nagy Róbert, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgatója hozzáfűzte: „Az M35 újabb két ütemének megépítésével a biztonságos és gyorsabb haladás mellett, a 47-es főút mellett lévő települések – Debrecen, Mikepércs, Sáránd, Derecske, Tépe és Berettyóújfalu – jelentősen tehermentesülnek az átmenő forgalom alól. A 47. sz. főút kiváltásával az autópályán haladva Berettyóújfaluig a menetidő várhatóan 20 perccel csökken.”

A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)

 

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!