„Ki szelet vet, vihart arat”

2006. január 06.

Itt véreztek el sorban, az MSZP országgyűlési képviselőjének, a 4. számú országgyűlési választókerület MSZP-s képviselőjelöltjének minősítése szerinti „luxusberuházások”, melyeket a nyíradonyi önkormányzat az elmúlt években nagy reményekkel, és visszafogott ütemben beterjesztett.
Megdöbbentő és arcpirító, amikor egy kormányon lévő MSZP-s országgyűlési képviselő luxusberuházásnak nevezi a közmunkapályázatot, a szennyvízcsatornázást, az óvodai férőhelybővítést, az iskolai kötelező minimumfeltételek szerinti eszközbeszerzést, a kollégiumi férőhelybővítést, a tanyagondnoki szolgálat működtetését, a könyvtárak könyvbeszerzéseit, a roma gyerekek integrációját célzó pályázatot, a játszótér és templomi járdaépítést. Luxusnak tartja a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazását, az iskolai konyhai felújítását, az ivókút építését.
Nyíradony és térsége az egyetlen hely, ahol nincs biztosítva a mentőszolgáltatás 15 percen belüli elérhetősége. Ez irányú pályázatunkat 4 alkalommal utasították el.
A központi ügyelet kiépítése, mely a sürgősségi ellátás korszerű körülményeit, a mentőállomással együtt megnyugtatóan rendezhette volna, legutóbb november végén került elutasításra. A regionális forrásokra benyújtott pályázatok közgyűlési elnöki besorolás szerint kerülnek jóváhagyásra.
Megdöbbentő az egészségügyi ellátást biztosító önkormányzatot úgy minősíteni és ócsárolni, hogy előtte sorozatban elutasítja a fejlesztésre irányuló pályázatainkat.
Komolytalan és országgyűlési képviselőhöz méltatlan, de egyben megmosolyogtató is, ha valaki egy „névtelen levélre” hivatkozva, politikai profitszerzés céljából, most már nyíltan beavatkozik, egy közösség életébe.
Nyíradony Város Önkormányzata 2005-évre összesen 15.000.000 Ft fejlesztési célú támogatáshoz jutott, az előtte céltámogatást kapott szennyvíztisztító-telep bővítésére.
Hajdú-Bihar Megyében, de valószínű az országban, Nyíradony kapta 2005-évre a legkevesebb egy főre jutó fejlesztési támogatást, mely
1.823.- Ft/fő, azaz -Ezernyolcszázhuszonhárom forint/fő .
A szerepzavarban szenvedő MSZP-s országgyűlési képviselő, a „térség országgyűlési képviselőjelöltjeként” hivatja magát, úgy konferálják be a tudósítások és a településekre ráerőszakolt „látogatásai” során.
Ezzel szemben a választókerület egyéni mandátummal rendelkező országgyűlési képviselője az időközben megbetegedett Láyer József, illetve a térségben élő és lakó országgyűlési képviselőt Tasó Lászlónak hívják.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!