Megkezdődik a 471. számú főút felújítása

2016. március 31.

Letették a több mint 16 kilométer hosszan megújuló 471. számú főút alapkövét 2016. március 31-én, Nyíradonyban.

Megkezdődik a 471. számú főút felújításaAz ünnepélyes munkaindító ceremónián Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelő államtitkára elmondta: a beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben javul a főút teherbírása, az új vonalvezetés, a szintbeni vasúti átjáró korszerűsítése és a körforgalmú csomópont létrehozása biztonságosabbá teszi a közlekedést.

Új, megerősített, a korábbinál jóval nagyobb teherbírású burkolatot kap a 471. sz. főút 16,44 kilométeres szakasza a Hajdúsámson elkerülő végétől Nyíradony belterületén át egészen a megyehatárig. A 2×1 sávos főúton a szükséges pontokon ívkorrekciót is végeznek. A fejlesztés keretében átépítik a kerékpárutat, a környéken élők biztonsága érdekében forgalomcsillapító szigeteket iktatnak be. Korszerűsítik a közvilágítást és a vasúti szintben kereszteződést is. Nyíradonyban felújítják a teljes városi átkelési szakaszt, a 471. sz. főút – 4102. j. összekötő út találkozásánál pedig körforgalmú csomópontot építenek.

Az ünnepélyes alapkőletételen Tasó László államtitkár elmondta: „A kormány a következő években hazai költségvetési forrásból is támogatja a közúthálózat nagyarányú, lendületes bővítését. A fejlesztési tárca március elején kötött 667 milliárd forint összértékű támogatási szerződést a NIF-fel, amely több mint 300 kilométernyi kiemelt közúti fejlesztés finanszírozását biztosítja. E projektek közül elsőként a 471. sz. főút Hajdú-Bihar megyei szakaszának burkolaterősítése indul meg.”

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere hozzáfűzte: Nagyon régi, jogos igénye a debreceni polgároknak és a környéken élőknek a 471-es út felújítása, amellyel csökken az autók várakozási ideje és ezáltal a kibocsátott káros anyag mennyisége is.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Hódút Kft., KE-VÍZ 21 Zrt. és Zemplénkő Kft. kivitelezésében mintegy 5,5 milliárd forint hazai forrásból valósul meg.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!