Műszaki egyetemisták előtt nyit kaput a közútkezelő

2016. április 29.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár háromoldalú megállapodást írt alá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetőivel 2016. április 26-án, Budapesten.

Az állami közútkezelő a felsőoktatási intézmény hallgatóinak nyújtott ösztöndíjjal és gyakorlati képzési lehetőséggel igyekszik új munkaerőt toborozni egyre bővülő feladatai színvonalas ellátásához.

Tasó László kifejtette, hogy Magyarország nem nélkülözheti fiataljait. “Ha Európában ötszázezer mérnök hiányzik, akkor Magyarországon legalább ötezer; ezért bízunk benne, hogy más vállalatok is követik majd a Magyar Közút példáját.”

Az ösztöndíj támogató anyagi hátteret ad, az egyénre szabott mentorprogram a szakmai előrelépés lehetőségét biztosítja, miközben betekintést enged a közútkezelőnél folyó munkába. A leendő pályakezdők döntéseit, választásait érdemben befolyásolhatja a vállalati kultúra és légkör megismerése, az együttműködés során kialakuló személyes kapcsolatok.

A határozatlan időre kötött megállapodás akár évente is megújulhat.
Nemes-Nagy Tibor, a közútkezelő vezérigazgatója beszédében a gyakorlati képzés fontosságát hangsúlyozta. Utalt arra, hogy a közútkezelő gazdálkodásának tervezéséhez hosszú távon kiszámítható hátteret garantál az NFM-mel februárban kötött, öt évre szóló közhasznúsági szerződés.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!