Bocskaikert önálló községé válásának 25. évfordulóját ünnepeltük

2018. október 14.

A Jubileumi megemlékezésen többen is jelen voltak azok közül, akik végig vitték a kezdeményezést és ma már elégedettséggel szemlélik az elért eredményeket.
Nem mindenki örült és nem is mindenki hitt abban, hogy a demokrácia hajnalán az ilyen irányú törekvések sikeresek lehetnek. Azt sem tudták sokan, hogy mekkora energiát szabadíthat fel a közösséget szerető emberekben a függetlenné válás lehetősége.

Mindent az elejétől kellett felépíteni, létrehozni, megalakítani és bevezetni, nem is ment minden zökkenőmentesen.
Gyarmathy Kálmán Bocskaikert Díszpolgára, 2004-ben az európai polgármesterek Doyenjeként zárhatta le a község megalakulásának legfontosabb lépéseit és nyugodt lelkiismerettel adhatta át utódjának Szőllős Sándornak a polgármesteri stafétát.
A fiatalos lendület és az erős akarat mára a községet a megye legdinamikusabban fejlődő települései közé emelte, lakosságának száma is évről évre ütemesen növekszik. Optimista becslések szerint az évtized végére elérheti a 4000 főt és 2030-ra átlépheti az 5000-es határt.

A megyeszékhely kiváló közlekedési feltételek mellett biztonságosan és gyorsan érhető el, a folyamatosan javuló infrastruktúra megtartja a helyben lakókat.
A teremben látható fotók az elmúlt 25 év fejlesztési eredményeiről számolnak be, érzékeltetik a belefektetett energiát, a rengeteg munkát, ami létrehozta.

Egy erős közösség lakja a hajduk lakta tájegységet, ahol fontos erőforrásként tartják számon az összefogás erejét. Valamennyien abban vagyunk érdekeltek, hogy Bocskaikert fejlődése lendületben maradjon, a térség lakossága megtalálja számítását a szülőföldjén és gyermekeink számára választható jövőt építsünk.
És ha ezt mindannyian akarjuk, márpedig erősen akarjuk, akkor hiszem, hogy így is lesz!

Hajrá Bocskaikert! Hajrá Magyarok!

 

 

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!