Mi magyarok, nem csak megőrizzük, hanem meg is éljük a hagyományainkat

2018. február 02.

Régi barátaimat köszöntöttem, hiszen a Népdalkör tevékenységét évek óta figyelemmel kísérem. Nagyszerű sikerek ezüst, arany minősítések, több CD felvétel ez elmúlt másfél évtized gyümölcse. A dimenziót váltott hajdúsámsoni kulturális élet egyik zászlóshajója ez a kiváló emberek alkotta kedves közösség, akikre joggal büszkék a helyiek.

A magyar kultúra egyik legszebb területe, páratlan népzenei kincsünk összeköti a nemzet minden tagját, bárhol is éljenek a világban, bármelyik földrészen éneklik dalainkat, mindig ugyanazt jelenti.

Ezeket népdalokat valójában nem lehet jól megtanulni, mert az énekes lelkéből törnek elő. Az egész országban, itt Hajdúsámsonban 15 éve őrzik és nemesítik mindazt, amit hajdan Vikár Béla, Lajtha László, Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtött, felkutatott, és ezen a vidéken Joób Árpád gondozott.
300 ezer dallal büszkélkedhet ez a nemzet, amiből 150 ezer már pontosan rögzítettek, ami azt is jelenti, hogy nincs még egy nép a Földön, aminek ekkora lelke lenne.

Ha valahol egy a csodálatos magyar dal felhangzik, mindenhol lesznek és vannak magyarok, akik tudják folytatni.
Ez az a kincs, ami önmagában is összeköt és megtart bennünket, s ha megéljük a benne lévő magyarságunkat, akkor mindig jó magyar emberek tudunk maradunk.

MGL_YouTubeResponseException: [403]: MGL Youtube: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet&maxResults=4&playlistId=PL8zKb-Dcs0doaIhz-kf6CJjCXETQbnvIk&key=AIzaSyC26DUMW8xsdZyEOYKteFoA2waUVUNOVIQ are blocked.
Error: global - forbidden
MGL Tubelab error:
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!