Ünnepélyes útátadás

2017. augusztus 13.

Az ország egyik legforgalmasabb, és a legrégebbi burkolatú másodrendű főútja készült el, – 16,44 km-es szakaszon – mellyel a térségben élők egyik legnagyobb vágya és legfontosabb elvárása teljesült. A “halál útnak” is titulát 471-es másodrendű főúton az elmúlt 20 évben közel 50 halálos baleset történt.

Az átadó ünnepségen jelen volt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Tasó László, Hajdú-Bihar megye 3. sz. választókerületének képviselője, a Miniszterelnökség államtitkára és Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója.

 

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében elmondta:

Lázár János hangsúlyozta Tasó Lászlónak a térség országgyűlési képviselőjének kiemelkedő szerepét az útfelújítás kapcsán, hiszen ő hívta fel a figyelmet ennek a problémának a fontosságára, és kereste meg a szövetségeseket a beruházás megvalósításához. Bejelentette, hogy az elkövetkező években 2021-ig elkészül Hajdúsámsont elkerülő szakasz, majd a vasúti átjáró kiépítésével a Debrecen Kassai útig tart útszakasz, továbbá a Debrecent – Vámospércsen keresztül a Nyírábrányi határátkelőhellyel összekötő 48-as főút is.

Tasó László államtitkár hangsúlyozta:

Több, mint 20 éve vártak arra, hogy a Magyar Kormány ne csak meghallgassa és elviekben támogassa, hanem forrást is biztosítson a térség 50 ezer lakójának legfontosabb kérését jelentő út rekonstrukciójára. A 11,5 tonnás burkolat megerősítés mellett, a veszélyes útszakaszokon ívkorrekciókat hajtottak végre, áthelyezésre kerültek veszélyes helyekről buszöblök és várók. Csomópontokat és kerékpárútszakaszokat építettek át, csapadékvíz-csatornákat építettek ki. Nyíradony belterületének legveszélyesebb csomópontjában körforgalom épült, jelzőlámpás csomópont növeli a közlekedésbiztonságot, sárga villogó figyelmeztet Aradványpusztán a gyalogosközlekedésre, pótolták, illetve növelték a zöldsávokat és parkok területét.

Az államtitkár szerint: – “Ez az út a legfontosabb kapcsolatunk Debrecen és a megyeszékhelyen keresztül a szélesebb világ felé. Ennek beruházásnak a legfontosabb üzenete, hogy az itt élő emberek fontosak a magyar kormány számára, ezért nekik érdekünkben áll a kormány szövetségeseként szervezni az életünket”

 

 

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója a beruházás műszaki paramétereiről beszélt:

 

MGL_YouTubeResponseException: [403]: MGL Youtube: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet&maxResults=4&playlistId=PL8zKb-Dcs0doaIhz-kf6CJjCXETQbnvIk&key=AIzaSyC26DUMW8xsdZyEOYKteFoA2waUVUNOVIQ are blocked.
Error: global - forbidden
MGL Tubelab error:
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!