Interpelláció – 2009. szeptember 14.

2009. szeptember 15.
Tasó László a Fidesz MPP országgyűlési képviselője Oszkó Péter Pénzügyminiszter részére interpellációt nyujtott be, melyre Katona Tamás államtitkár válaszolt. Az interpellációt az alábbiakban közöljük: T. Miniszter Úr!  Nemzeti Vagyonkezelő gazdálkodásáról szóló jelentés anyaga, rávilágított arra a háttérre, amely előidézte az ország kiszolgáltatott helyzetét! (KVI. ÁPV Rt. NFA)A korábbi, állami vagyont kezelő szervezetek összevonásával, az első perctől kezdve világossá vált, hogy a MSZP-SZDSZ folytatja, sőt felgyorsítja az ország gazdasági erejének felszámolását! Eladja, kiszervezi és kijátssza a meglévő állami vagyont! A vagyonkezelő létrehozásnak felvetésekor egyértelművé vált, hogy a korábban még meglévő Országgyűlési felügyelettől is meg akarnak szabadulni, kézi vezérlésre állítják a rendszert, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter + Társai ölébe, és zsebébe irányítják a maradék állami vagyont. Az ÁSZ jelentése azonban minden sejtésünket és aggodalmukat felerősítette, olyan súlyos, bűncselekményekre utaló körülményeket tárt fel, a közvagyon szándékos megkárosítása kapcsán, melyek azonnali intézkedéseket követelnek. A feltárt törvénytelenségek, jogszabálysértések, szándékosan elmulasztott intézkedések, megalapozzák egy tervezett, és ellenőrzés nélküli vagyonkezelés és vagyonkijátszás céljára kialakított rendszer, vagy inkább hálózat működését.Az ÁSZ kiemeli, hogy egyszerűen nincs megbízható vagyonnyilvántartás, sőt a meglévő információk nem hitelesek, md.m. a rendszer tele van hamis adatokkal! Az elődöktől átvett vagyonleltár, ami a közös vagyonról szól, példátlan módon 2 évvel később került elfogadásra, ami önmagában is felveti a hűtlen k. gyanúját! A jelentés hosszan taglalja, hogy a N-vagyonkezelő létrehozásával, nem hogy az állami vagyon hatékonyabb, eredményesebb kezelése jött volna létre, hanem egyenesen annak az ellenkezője, egyszerűbben fogalmazva az állam, az ország lakosságának kárára, szándékosan, áttekintésre alk. viszonyokat teremtettek! - Kérdezem Öntől, mint a Részvényesi Jogok Gyakorlójától, vagyis attól a minisztertől, aki az állam és az Országgyűlés helyett felügyeli, ellenőrzi és rendelkezik a közvagyonnal, akinek ezt védeni és gyarapítania kellene, hogy:- Milyen határidővel végezteti el a bűncselekmény-gyanús vagyonkijátszások vizsgálatát?        - Kérdezem Miniszterként egyáltalán szándékában áll felelősségre vonásokat kezdeményezni? - Kíváncsi vagyok, ha igazolódik a szándékos károkozás, elvégzi végre a kötelességét és megteszi a közvagyon védelmében szükséges bűntető feljelentéseket? És kérdezem: -- megszűnteti a jelenlegi állapotokat, vagy hagyja zsákmányukkal meglépni a súlyos károkat okozó működésért felelős vezetőket, vagy netán idő előtt Ön is meglép? Várom válaszát!

A nyírábrányi Eördögh-kastélyt félti a képviselő

2009. szeptember 10.
Nyírábrány legértékesebb, 22 hektáros, halastóval rendelkező kastélyát félti Antal Sándorné (Fidesz) önkormányzati képviselő, aki a kastély elherdálásától tartva, sajtótájékoztatón fogalmazta meg aggályait. A valamikor szebb napokat megélt, ma üresen álló, de önkormányzati tulajdonban lévő Eördögh-kastélyra egy kismarjai vevő jelentkezett be, amelyről a szeptember 1-i testületi ülésen értesültek a képviselők, egy néhány soros előterjesztés formájában. Akkor a polgármester, Szilágyi Mária és a jegyző tájékoztatta a képviselőket a kismarjai magánszemély szándékáról, aki 43 millió Ft-ot ajánlott a kastélyért és a hozzátartozó 22 hektáros belterületért. Antal Sándorné szerint semmi nem indokolja az áron aluli értékesítést – sőt, vagyonvesztésnek tekinti azt - , hiszen a község költségvetése rendben van, az önkormányzat működése stabil. Hiányolja továbbá, hogy a vevő nem tett szándéknyilatkozatot arra vonatkozóan, mi a célja a falu egyetlen, jelentős értéket képviselő kastélyával és a hozzátartozó 22 hektáros belterülettel. Azt javasolta Antalné a polgármesternek és a képviselő testületnek, hogy a kastély hasznosítása érdekében kutakodjanak uniós támogatás megszerzéséért, hiszen ez az ingatlan a település kitörési pontja is lehet az idegenforgalmi és a térségi szakellátás megépülése után a gyógy-turizmus irányában. Nyírő Gizella

Mostohán kezelt 30 kilométer

2009. szeptember 7.
Sajtótájékoztató, Debrecen Megye háza 2009. szeptember 04. 11,30Hajdú - Bihari Napló 2009. szeptember 06.  Megalázó, ahogyan a kormány a 471-es főúthajdú-bihari szakaszán található települések lakóival bánik – jelentette ki Tasó László nyíradonyi polgármester egy, a hét elején Nyírbátorban megtartott egyeztetésen elhangzottakra hivatkozva.  Országgyűlési képviselőként emlékeztetett arra, hogy a 2006-os kormányprogramban még szerepelt az út korszerűsítése, de végül kivették belőle. Hiába lehetett azóta kétszer 10 milliárd forintot útfelújításra fordítani, a 471-es hajdú-bihari szakasza nem fért bele a 2007-13-as programba sem. Közben az út Szabolcs-Szatmárra eső 43 kilométernyi részének szinte minden méterét felújították az elmúlt évtizedben. Ehhez képest a legforgalmasabb része napi 14 ezer járművel a Debrecen előtti szakasz, 12 ezer közlekedik a Hajdúsámsonig tartó részen, 10 és fél ezer a városon átvezető szakaszon, 9 ezer Nyíradonyig, onnan Nyírmihálydiba csak 5 ezer, Nyírbátorba pedig csak 3 és fél ezer. A hét eleji egyeztetésen, Nyírbátorban kapott újabb ajánlatokról Andó Lászlóné, Hajdúsámson polgármestere beszélt. Eszerint 3 verzióból választhatnának: a legolcsóbb az újraaszfaltozás lenne, de az semmit nem old meg. Egy 40 milliárdos beruházással elkerülők is épülnének, de akkor az átvezetők felújítását az önkormányzatoknak kellene vállalni. A köztes, 20 milliárdos beruházással csak néhány kanyart vágnának le, így ez sem változtatna lényegesen a közlekedők gondján, ami miatt ismét tiltakozó demonstrációt fontolgatnak.

Újabb átverés, újabb szemfényvesztés

2009. szeptember 7.
A kormány megalázó ajánlata a 471-s út mellett élőknek, és az út használóinak Arra már régen nem számítunk, hogy ez a kormány, mint ahogy az elődei sem, meggondolná magát, és mégis biztosítana uniós forrást a 471-s út rekonstrukciójára. Azonban azt nem hittem volna, hogy miközben az utolsókat rúgja, és még búcsúzóul a holdudvara közreműködésével kilopatja az utolsó kihúzható fillért is a nyakunkra felvett hitelekből. Azt, pedig végképp nem hittem, hogy még a következő évekre is kihatással bíró, és terheket jelentő szerződések megkötésére is képes, melyeket csak nagyarányú felhatalmazással bíró kormányzati erő lenne képes megsemmisíteni, vagy visszarendezni.

Vámospércs – 2009. augusztus 24.

2009. augusztus 30.
Tájékoztató – a Vámospércsi járóbeteg-szakellátó építésének  szerződéskötésérőlA Vámospércsen, Fülöp, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyírmártonfalva és Újléta együttműködésével közös beruházás keretében megépülő járóbeteg-szakellátó támogatási szerződésének aláírása hozta össze az érintetteket a Városháza dísztermébe. A tájékoztatón jelen volt Tasó László országgyűlési képviselő, aki Ménes Andrea polgármesternő ismertetője és Dr. Suba László alpolgármester kiegészítője után köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kihangsúlyozta, hogy ami a emberek életkörülményeinek, vagy életesélyeinek javítására épül, vagy valósul meg, azt támogatni kell és el kell ismerni mindazok törekvését, akik szorgalmazzák. A magyar egészségügy azonban most katasztrofális helyzetben van, és a megépítésre váró szakellátó jövőbeli finanszírozási most még korántsem látszik biztosítottnak. Ennek ellenére bízhatunk abban, hogy a jövő kormánya úrrá lesz a kaotikus állapotokon, és segíteni fog a biztonságos működésben. Kulcsfontosságúnak ítélte meg azt, hogy a vámospércsi szakellátó kiterjessze hatósugarát az Érmellékre, és a romániai oldalról is igénybe vehessék a szolgáltatásokat. Ha ez nem történik meg, akkor bajba kerülhetnek a fenntartók, hiszen alig 15 kilométerre Létavértesen is épül egy hasonló ellátó-központ.Reményét fejezte ki abban, hogy a térség településeinek megtartó ereje tovább javul, és az emberek biztonsága, egészségügyi ellátásuk színvonala érezhetően változni fog a beruházás befejezésével. Felajánlotta segítségét, gratulált a sikerhez a közreműködő és együttműködő önkormányzati vezetőknek és rajtuk keresztül az érintett települések lakosainak.

Gyümölcsfesztivál – Hajdúhadház, 2009. augusztus 19. 16,30

2009. augusztus 30.
A Radnóczi Ferenc Kertbarát-kör által szervezett gyümölcs és növénykiállítás megnyitójára kérték fel Tasó László országgyűlési képviselőt, a választókerület központjának ünnepi programja keretében. Szőllős László elnök és Béres László polgármester köszöntője után tartotta megnyitóbeszédét, melyet a következőkben olvashatnak:

Falunap – Újléta, 2009. augusztus 15.

2009. augusztus 30.
Az újlétai Falunapon részt vett Tasó László országgyűlési képviselő, aki köszöntötte a jelenlévőket.Beszédében kihangsúlyozta, hogy a közelgő Szent István Király ünnepére készülve fel kell idézni az államalapítás időszakának nehézségeit, és ki kell emelni, hogy a magyarok képesek országot építeni. Hasonlóan nehéz feladat elé került az ország lakossága, és hasonlóan törékeny a jelenlegi egység, mely első királyunk uralkodásának elejét jellemezték. Akkor azonban Szent István meg tudata védeni, az állam meg tudta védeni polgárait, most pedig inkább azt érezzük, hogy lemondott rólunk. Egyetlen esélye az a magyarságnak, ha visszatér arra az útra, amelyre államalapítónk vezette országát. Ehhez azonban meg kell tudni különböztetni a jó a rossztól, a jóakarót, a rosszakarótól, és képesnek kell lenni bízni egymásban.

Kincs, ami van

2009. augusztus 27.
Magyar Hirlap 2009. 08.24. számHunor Erna Munkacsoportokat hozott létre a fidesz a vízkészlet, a termőföldek és az erdővagyon védelmére, mert "rejtett formában zajló privatizációt" sejt a háttérben. Az összel törvényjavasatot nyújt be, amlyebn kezdeményezi, hogy az erdőgazdaságok részvényeit ne a magyar állam, hanem az illetéke önkormányzatok birtokolják. Minderről Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt lapuknak.

Szent István Király és az Új Kenyér ünnepén – 2009.augusztus 19 Nyíradony

2009. augusztus 27.
Tisztelt Ünneplők és Emlékezők! Ma este Nyíradonyban, a napokban és holnap az ország jelenkori határain belül és azon túl is, a magyar nemzet legnagyobb és legjelentősebb ünnepére, Szent István király államalapítására emlékezünk. A korabeli magyar állam megszületésének körülményeire és a megmaradását jelentő tettekre, a több mint ezer éves történelmünkre visszagondolva, megemlékezésünk legelején ki kell mondani valamit:- A magyar nemzet képes országot építeni.Ünneplünk, mert az idő szakadatlan folyamán néha horgonyt kell vetni, erőt kell gyűjteni a továbbhaladáshoz, és aki ezt elmulasztja, az kudarcra van kárhoztatva.Ilyenkor az ünneplők olyanok, mint egy család, szokásos rendben készülnek az eseményhez, mindenki elfoglalja a saját helyét, és mindenki igyekszik a legjobb énjét hozzáadni a találkozás fényéhez, vigyáznak, hogy azt semmi ne homályosítsa el.Ünnepek alkalmával mindig készül valamilyen visszatekintés, és most mi is, akik helyet foglalunk Szent István Király Ünnepén, nem kerülhetjük el a számvetést, hogyan bántunk a ránk hagyott értékekkel, hogyan bántunk a ránk bízott szellemi, erkölcsi, lelki örökséggel.Bármilyen szeretetteljes egy család, és bármilyen hagyományápoló és értékmegőrző egy közösség, biztosak lehetünk abban, hogy lesznek dolgok, melyekre nem egyformán emlékszünk, és lesznek, melyek fontossági sorrendjét eltérően értékeljük. Ez mindaddig rendjén van, ameddig a közösség működésének alapjául szolgáló értékekhez nem érünk. Mert ott nincs helye a vitának, hiszen maguk ezek az értékek tartják és tartották össze a közösséget, a családot. Ha a család ilyenkor összegyülekezik, mindenki nagyon igyekszik, hogy őrizze a békességet, még ha egyébként súlyos, megoldatlan ügyek terhelik is a testvérek vagy éppen a nemzedékek, az apák és a fiak kapcsolatát. A hazatérő tékozló fiút, aki az apai örökséggel nem jól bánt, igyekeznek ugyanolyan örömmel fogadni, mint a tisztességes munkában megfáradt idősebb testvért. A családfő, aki az igazságot osztja, az ünnepen a békesség, meg a fiainak örvendő édesanya kedvéért inkább hallgat, s nem korholja az arra okot adó családtagokat.Ezen az ünnepen mi is hasonlítunk egy kicsit ahhoz a családhoz, melyben olyan gyermekek ünnepelnek együtt, akik különböző módon bántak és bánnak az örökséggel. Talán mindannyian szívesen hallgatnánk ma, a bennünket feszítő gondokról, talán mi is inkább arról beszélnénk, ami összeköt bennünket, aminek örülni lehet. Javaslom ezért, tegyünk így.
A Város Napja – Hajdúsámson 2009. augusztus 23.

A Város Napja – Hajdúsámson 2009. augusztus 23.

2009. augusztus 26.
A választókerület települései nevében köszöntöm Hajdúsásom Lakosságát a település városi rangúvá emelkedésének 5. évfordulóján!Szándékosan nem azt mondtam, hogy a várossá válásának 5. évfordulóján, hanem a cím birtoklásának ünnepi eseményén, ugyanis a két dolog között különbség van.  Ha számba vesszük a rendszerváltoztatás óta eltelt időszakban történt változásokat, akkor nyugodtan elmondhatjuk, hogy óriási fejlődésen ment keresztül Debrecen kifejezetten jótékony árnyékában Hajdúsámson.  Nagy jelentőségű beruházások valósultak meg, új intézmények jöttek létre a önkormányzati rendszer felállása óta, a korábbi időszakhoz képest merőben új szolgáltatások váltak elérhetővé, melyek növelték a komfortérzetet, és a település megtartó erejét. Mindezekkel egy időben nőtt meg azonban az étvágy is, amin a még több szolgáltatás, sőt a teljes körű szolgáltatás igénye kerül megfogalmazásra.Egyszerűen fogalmazva azt a jogos és elvárható igényt fogalmazták meg a hajdúsámsoniak, hogy szeretnének mindent megkapni és elérni, amit Debrecenben, vagy éppen a fővárosban elérhetnek az ott élők.  
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!