A magyar vasút dinamikus pályára lépett

2016. július 08.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott ünnepségen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a közlekedés Magyarországon húzóágazat, amely sokat tesz az ország versenyképességének javításáért, és az ágazatban a vasútnak meghatározó szerepe van.

Magyarország sikeresen pályázik az uniós vasúti fejlesztési forrásokért, amelyek felhasználásával jelentős fejlesztések valósulnak meg az ország javára – tette hozzá.

Az államtitkár méltatta a vasutas közösség munkáját, amely – mint fogalmazott -, megmutatkozik az ágazat erejében.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasúti pályák, a pályaudvarok, állomások felújítását, a szolgáltatások javításáért tett intézkedéseket emelte ki.

A Vasutasnapon a Baross Gábor Oktatási Központban végzett százötven új vasúti tisztet avattak fel, a kitűnő eredménnyel végzettek elismerő oklevelet vettek át.

A tisztavatón köszöntötték az első Vasutasnapon, 1951-ben fogadalmat tett tiszteket is.

A tisztavatót követő délutáni vállalati ünnepségen kitüntetéseket, elismeréseket adnak át.

A MÁV tájékoztatása szerint szombaton országszerte megünneplik a Vasutasnapot,  összesen hat helyszínen tartanak könnyűzenei koncerteket, sport- és főzőversenyeket, családi programokat, amelyekre az előzetes jelentkezések szerint több mint 30 ezer embert várnak.

(MTI; kormany.hu)

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!