A megyei közgyűlés elnökének visszaélései

2005. július 12.

Állandó kompetenciazavarban szenvedve, de attól nem zavartatva tett lépéseket annak érdekében, hogy „egyenrangúvá” váljon. „Átadta” a debreceni tehermentesítő szakaszt, türemkedett az autópálya környékén, debreceni intézményeknél szorgoskodott. Debrecenben megvalósuló beruházásokat szorgalmazott, figyelmen kívül hagyva a megye lakosságának valóságos érdekeit. A megye imagének kialakítása címszó alatt, a saját reklámgépezetét alakította ki, melynek egyik eszköze az M3 KHT lett.
Az óriási közpénzt felemésztő, értelmetlen tevékenységi köröket (pl. a Debreceni Virágkarnevál népszerűsítése) felsorakoztató, azokat nem végző cég kiemelt célja a Debrecen Város lapját ellensúlyozni szándékozó „Megyénk” című újság működtetése volt.
(Az újság szerkesztési mintája, elemei, véletlenül egybeesnek az engem lejárató és rágalmazó, kommunistázó, és nyilasozó nyíradonyi MSZP-s lappal.)
HBM 001 rendszámmal látta el az „államtitkároknak járó vezérgépét”, igaz egyedül csak azt, nem úgy, mint Debrecen MJV esetében, valamennyi önkormányzati gépkocsit.
(A Kósa szolgálati kocsija nem DMJV 001-es rendszámú.)
A grandiózus, Debrecenben megvalósuló tervek, mint mélygarázs és társasházak építése, a Bem téren másfél milliárd forint közpénzből épülő, a Kölcsey Kongresszusi központ „ellensúlyozására” építendő könyvtár és információs központ, a 100 milliós stadionépítési ígérvény, a Debreceni Egyetem műfüves pályájának soron kívüli támogatása, csekély mértékben, vagy egyáltalán nem szolgálják a megye lakosságának érdekeit. Mögöttük csakis kivagyiság, illetve jól megfontolt, eddig még tisztázatlan gazdasági összefonódások sejthetők.
Az MSZP-s palotaforradalmak eredményeként, leváltott elnökként más és egyetlen lehetőséget kapott, a hajdúhadházi választókerület egyéni mandátumáért szállhat harcba.
Ez megváltoztatta a korábbi stratégiáját, ami ugyan a térség javára, a támogatások arányának megváltozásában mérhetővé vált. Ezt nem kifogásolom, mert a hátrányos térség települései, ugyanúgy mint a megyében számos helyen, rászorulnak az odafigyelésre.
Ellenben ezzel egy időben még inkább előtérbe került Nyíradony büntetése. Példátlan módon egyedüli településként, ebben az évben egyetlen (!) támogatást sem nyert el a beadott 15 pályázatából.
Egyszerre bünteti a lakosságot, a jelentős területeket érintő beruházások megvalósítására beadott pályázatok elutasításával és kíméletlenül bünteti az aradványpusztai, tamásipusztai, tisztavízi gyermekeket, az óvodai férőhelybővítésre más harmadjára benyújtott pályázat elutasításával.
Kártékony közreműködésének köszönhető a nyíradonyi mentőállomás „hátra sorolása”, a közmunkaprogram második pályázatának is az elutasítása, az autópályás cigány közmunkából való kiszorításunk, sikertelen címzett támogatásunk, bérlakás pályázatunk, közösségi ház építésünk. A műfüves pálya támogatásának megtiltása, az elmaradt játszótér, játszóudvar, nyelvi labor, templom felújítás, a rendezvényeink országos alapokból történő támogatásának elmaradása. Számos pályázatunknál éreztük negatív lobbiját, most legutóbb a céltámogatással megvalósuló szennyvíz tisztítómű építéséhez elengedhetetlenül szükséges támogatás odaítélését húzza, s talán nem engedi, hátha kivérzünk.
Példátlan módon egyedül Nyíradony nem nyert ebben az évben semmilyen fejlesztési támogatást, ráadásul megosztja a térséget, lehetetlen és kényszerhelyzetbe hozza a településeket.
Szétszakítja a kialakulóban lévő térségi együttműködést, állítólag előre borítékolja a LEADER + program pályázatának végeredményét. Bemutatja milyen az árokbetemetés MSZP-s módra.
(Már a kiírás előtt egy héttel bejelentették, hogy az Érmelléki és a Bakonszeg környékén lévő akciócsoport pályázat fog nyerni.)
„Apró figyelmességgel” találja meg a vállalkozókat, nyugdíjasokat, civil szervezeteket, egyházakat, ráerőlteti jelenlétét a rendezvényekre.
Hatalmi arroganciája példátlan, úgy tűnik, előre hozta a kampányában minden rendelkezésre álló lehetőséget és eszközt felhasznál arra, hogy berepülőként, a kezében lévő közpénzek osztogatásával a választókerület célcsoportjain keresztül ismertté váljon.
Előzőek megítélése és sikeressége majd a választókon múlik, ellenben az tűrhetetlen, amit Nyíradony lakóival művel!

Ezért felkérem, ne ossza meg a Hajdúhadházi Területfejlesztési Kistérség településeit, ne gerjesszen feszültséget a polgármesterek között!
Felkérem, ne büntesse az aradványpusztai óvodásokat és azok szüleit, ne büntesse a nyíradonyi embereket!
Felkérem, ne akadályozza Nyíradony megkezdett beruházásainak sikeres befejezését, ne lobbizzon a város ellen, ne akadályozza a mentőállomás megépítését, ne akadályozza a kollégiumi férőhelyek bővítését, ne akadályozza az életveszélyes közlekedési csomópont megépítését, ne gördítsen akadályt, a pályázataink korrekt elbírálása elé.
Felkérem, hogy munkája során, a Magyar Köztársaság Országgyűlési Képviselőjéhez méltóan, esküje szerint, lelkiismeretesen járjon el!

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!