A rendezvények összetartó ere

2004. június 10.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, melyre több százan érkeztek, Nyíracsádról, Nyírábrányból, Fülöpről, Vámospércsről, Nyírmártonfalváról, Nyírlugosról, Nyírmihálydiból, Hajdúsámsonból és Nyíradonyból. A következő években az egyesületté átalakuló társulás tagtelepülései e rendezvénysorozat nevében szervezték és bonyolították a saját „falunapjukat”, mely minden esetben komoly érdeklődésre számíthatott. Minden települési vezetés egy idő után ráébredt arra, hogy a helyi közösségeknek szüksége van olyan rendezvények szervezésére, melyen a hagyományőrző csoportok, civil szervezetek, szabadidős klubok bemutatkozhatnak, szükség van a nemzeti azonosságtudatot a csodálatos magyar kultúra ápolásával is erősíteni.
A várossá válás ötödik évében, 1997-ben rendeztük meg először városunkban a rendezvénysorozat zárónapját, mely óriási érdeklődés mellett, nagy közönségsikert is aratott. A június utolsó vasárnapja az előző években megrendezett I. Ligetaljai Aratóverseny és az 1996-os Országos Polgárőrnap után állandó időpontja maradt a város legnagyobb szabadtéri rendezvényének. Az eltelt években a találkozó sikere további csoportokat vonzott Nyíradonyba, szélesedett a programkínálat, folyamatosan növekszik az érdeklődők száma. Ma már a térség legnagyobb szabadidős rendezvénye a Ligetaljai Napok Záró Rendezvénye. Az eltelt évek során a fellépők között kiváló kapcsolat alakult ki, megtisztelik egymás rendezvényeit, barátságok szövődtek, így bizonyosan sokan várják a találkozás nagyszerű élményét.
A nyíradonyiakról már több éve tartják a környékbeliek, hogy a legjobb rendezvényszervezők és a legjobb vendéglátók ebben a térségben. Ezért is különleges kihívás minden alkalom és egyben nagyon nagy feladat. Ebben az évben is, a régió három megyéjéből és Szlovákiából, közel hétszáz fellépő és közel hétezer ember érdeklődésére számítunk. A rendezvényt az elmúlt években is sokan támogatták, vállalkozók, cégek, magánszemélyek egyaránt és erre ez évben is számítunk.
Ez úton is tisztelettel kérem támogatásukat és mindazok segítségét köszönettel vesszük, akik valamilyen módon hozzá akarnak járulni a rendezvény sikeréhez.
Az elmúlt években a települések vezetőinek, a támogatások megszerzéséért folytatott, sokszor nem igazán elegáns törekvései, árnyékolták a korábbiakban „jónak mondott” együttműködést. Többször előfordult, hogy akár a másik település lehetőségének rovására is, összeálltak vezetők és nyomultak a mindenkori döntéshozók felé, elfeledve a korábbiakban „jónak mondott” kapcsolatokat. Önmagában az nem ítélendő el, ha egy vezető a települése érdekében mindent elkövet, vagy a pályázatok sikeréért mindent beáldoz. A problémát az jelenti, ha ez az élet más területeire is hatással lesz, ha a személyes konfliktusok miatt, akadályává válik a korábbi jó kapcsolatoknak. Szerencsére tapasztalható, hogy a településekről évek óta örömmel jönnek a nyári fesztiválra, fellépők és érdeklődők egyaránt. A nyiradonyi csoportok is ezt teszik, mi is szívesen megyünk el azokra a helyekre, ahová hívnak bennünket. Nem befolyásolják a résztvevőket a mindenkori politikai erőviszonyból táplálkozó vezetői villongások, nem zavarja semmi a barátságot. Senkit nem érdekel, ki kivel nincs jóban, ki miért nem jön el a sokadik meghívásra.
Örömteli találkozás egy év után újra, kikapcsolódás, szórakozás, erőgyűjtés, és a nemzetet egybetartó értékek színvonalas megnyilvánulása.
Ez a lényege a Ligetaljai Napoknak, ez az üzenete a közösségeket erősítő rendezvénynek.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!