Ábrányi lovagok

2008. január 19.

Kedves Lovagok és Tisztelt Jelenlévők!

Megtisztelő olyan rendezvényen köszöntőt mondani, aminek nincsen köze a politikához, és főleg azok előtt, akikkel korábban még találkoztam.
Egy különleges és értékes, megújult világ képviselőinek tartom azokat, akik általában hétvégeken, kora tavasztól késő őszig hódolnak szerelmüknek, a motorozásnak.
Ahogy a fő szervezők, a házigazdák csapatának elnevezésében is benne van, ezekben a közösségek nemcsak barátok és ismerősök állnak össze alkalmanként és járják be nyeregben a világot, hanem részben küldetésnek is tartják a motorosok kötelékét.
Azért tartom küldetésnek, mert egyre többet hallani a motorosokról úgy, hogy egy-egy jótékonysági akció szervezői, egy emberi kezdeményezés bonyolítói, vagy éppen egy fontos közösségi cél támogatói is.
Nem csak a szabadság és száguldás, hanem a természet megbecsülése, és mindenképpen a jó közösségi hangulat a legfontosabb számukra.
Ami azonban számomra a leginkább szimpatikussá teszi a motoros társadalmat, a baráti közösségeket, az nem más, mint a büszkén vállalt magyarságuk, a büszkén vállalt jelképek és szimbólumok népszerűsítése, amire lassan már alig akad példa ebben az országban.
Örömmel látom a „felségjeleket”, a címert és a Szent Koronát, ami egy régi, de igaz világot tart élőnek és elérhetőnek, és büszkén hirdeti, hogy van jövője ennek a nemzetnek.
De persze a motorosok kedvelői a nagy buliknak, a legtöbben rajonganak a rock zenéért, és nem mindig szeretik a kötöttséget.
Röviden fogalmazva, remek közösségek fejlődtek ki a motorosok világából.
Jómagam még nem értem meg arra, hogy a csapattag legyek, még nem tudom az időmet úgy beosztani, hogy beleférjen a motorozás.
A találkozó résztvevői iránti tiszteletből vettem fel az alkalomhoz illő ruhát, de azért is, hogy könnyebben vegyem fel a hangulatot.
Tisztelt Jelenlévők! Jó időt, jó szórakozást kívánok a Nyírábrányi Motoros Találkozó minden résztvevőjének!
Gratulálok a szervezőknek, elismerésem a támogatóknak a Lovagoknak és vezetőiknek, a nyírábrányi önkormányzat döntéshozóinak pedig nevükben is megköszönöm a rendezvény támogatását.
Akkor szóljon a rock és dübörögjenek a motorok, ágaskodjanak a paripák, induljon a buli! Előre rockkerek! Hajrá Lovagok!

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!