Átadták a Komoró és Tiszabezdéd közötti felújított útszakaszt

2015. július 03.

Átadták a záhonyi komplex közútfejlesztési program keretében uniós és hazai forrásból felújított Komoró és Tiszabezdéd közötti öt kilométer hosszú útszakaszt.

Átadták a Komoró és Tiszabezdéd közötti felújított útszakasztTasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a csaknem 1,4 milliárd forint értékű beruházás kapcsán elmondta: a térségben számos közútfejlesztési program zajlik, az öt elemből álló záhonyi komplex program mellett fontos a Vásárosnaménytól Záhonyig tartó M34-es gyorsforgalmi út építésének előkészítése is.

Az Komoró-Tiszabezdéd útszakaszon négy új járműosztályozós csomópont létesült, átépült egy vasúti átjáró és további három vasúti átjárót teljesen felújítottak. Az út csapadékvíz-elvezető rendszerét is korszerűsítették, valamint elkészültek a kapcsolódó közműkiváltási munkák is. A felújított, kiszélesített és megerősített burkolatú út biztosítja a korábban már megépült Komorót és Tiszabezdédet elkerülő utak megfelelő minőségű kapcsolatát.

A felújított útszakasz jelentősége akkor nő meg igazán, amikor a közútfejlesztési projekt teljesen elkészül, és az év végére befejeződik a Fényeslitke-Komorói ipari park megközelítését biztosító úthálózat építése.

Az államtitkár az eseményen hangsúlyozta: nagy vállalás a kormány részéről az, hogy a hazai közlekedés 2020 történő fejlesztésére fordítható 1500 milliárd forintos uniós támogatás és önrész mellé további 1000 milliárd forint hazai költségvetési forrást biztosít az elképzelések megvalósításához.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!