Az idén 69 milliárd forintból 568 kilométer út újult meg

2016. november 04.

Tasó László kiemelte: a program jövőre is folytatódik, 2017-ben a kormány a tervek szerint 100 milliárd forintot ad a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek további 850 kilométernyi közút korszerűsítésére.
A 2016-ban felújított 568 kilométerből 444 kilométer főúti, 124 kilométer pedig mellékúti szakasz volt. Az idén 173 helyszínen zajlottak beruházások, ebből 165 helyszínen a munkálatok már befejeződtek, egy esetében azonban csak jövőre zárul majd le az útfelújítás – tette hozzá az államtitkár.

Tasó László a felújítási program területi eloszlásáról közölte: Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében korszerűsítették a legtöbb útszakaszt.
A zrt.-nél zajló bérfejlesztésről elmondta: a cégnél 2017-ben 5 százalékos differenciált béremelés lesz, amellyel a zrt. minden dolgozójának eléri a bruttó bére a 200 ezer forintot.

Tasó László hangsúlyozta: a kormány folyamatosan vizsgálja a közlekedési ágazatban dolgozók bérfelzárkóztatásának lehetőségét is.

Ismertette: a kormány jövőre 73 milliárd forintot, 2020-ban pedig a tervek szerint 98 milliárd forintot ad a zrt.-nek működtetési, üzemeltetési, illetve karbantartási feladatainak ellátására.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a zrt. jövőre már a cég kezelésében lévő 32 ezer kilométer hosszú közúti szakasz mellett a külterületi kerékpárutak karbantartásáért is felel.

(MTI)

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!