Befejeződött a Szociális Szolgáltató Központ bővítése Vámospércsen

2019. május 24.

Magyarország Alaptörvénye, a nemzet Alkotmánya rögzíti, hogy elsősorban a gyermek kötelessége a szüleiről való gondoskodás. A mai mesterségesen felgyorsított világban nem mindenki képes, illetve teheti meg, hogy maradéktalanul gondoskodjon a támogatásra szoruló szüleiről. Ezért van szükség ezekre a Szolgáltató Intézményekre annak érdekében, hogy a szociális jellegű szolgáltatásokhoz, ellátásokhoz hozzáférjenek és ezzel az időskor méltósága megmaradjon.
Magyarország Kormánya számos olyan intézkedést hozott, amely segíti, illetve előremozdítja az időskor minőségi megélését.

Az épület melyet ma átadtunk 137,78 m2 területtel bővült, bővítményben kapott helyet az 53 m2 területű rekreációs torna szoba, további 85,19 m2-en került kialakításra öltöző és raktárhelyiség a jelentős mennyiségű intézményi felszerelések és eszközök számára valamint, mosó- és szárító helyiség, orvosi szoba. A fejlesztés részekén az udvaron pavilon épült, mely a szabadtéri programoknak is helyszínéül szolgál majd, az épülethez tartozó udvar, valamint zöld területek is megújulnak.

A helyi önkormányzat odafigyel a közösség tagjaira, Ménes Andrea p olgármesternő fáradhatatlanul szervezi az elérhető szolgáltatások körének bővülését. Ezért is fontos, hogy hazánk továbbra is szabadon döntsön arról, hogy közösségeinket, az ország lakóit mivel és milyen módon támogatja, valamint milyen értékrend alapjaira építi.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!