Bocskaikert – Németh László Általános Iskola Jótékonysági bálja

2008. február 19.

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Igazgatónő! Tisztelt Képviselőtestület és Kedves Bocskaikertiek!

Igazgatónő említette, hogy már két éve kiváló minősítéssel rendelkezik az alapfokú művészeti iskola és látva ezt a kitűnő bevezető produkciót, nem is lehet kétségünk a kiváló minősítés felől.

Mindenekelőtt megköszönöm Polgármester úr és Igazgatóasszony meghívását, melynek ez alkalommal is örömmel tettem eleget. Az iskola aulájába lépve már megállapíthattam, hogy ez évben olyan odaadással és igyekezettel készültek az iskola tanárai és diákjai e fontos eseményre, mint azt már megszokhattuk, ha Bocskaikertben bármilyen rendezvényre érkezünk. Ebből is világosan látszik, hogy a választókerület települései közül, ott ahol a helyi közösség figyelmet fordít, és többletterheket vállal gyermekeiért, ott bátrabban vállalnak gyermeket a házaspárok, ezzel is vonzóbbá téve közösségüket.

Mert ott, ahol gyerekektől hangosak a reggelek, ahol a szülők együtt izgulnak tanáraikkal a fellépés sikeréért, az mindig vonzó a kívülálló számára.

Mindig öröm Bocskaikertbe jönni, és nem csak azért, mert Hajdúsámsonnal egyetemben ezen a településen is növekszik a lakosság létszáma, hanem azért is, mert ritkán találkozni ennyi úgymond jóarcú, kellemes emberrel, akikről sugárzik az önbizalom és a bizakodás. Most nem lehetek hosszú ideig Önökkel, mert Hajdúsámsonban rövidesen egy köszöntőt kell elmondani, de ez a rövid idő is kellemes, mert találkozhatok a régi ismerősökkel és barátokkal, a földijeimmel, egykori munkatársaimmal, és a sok új ismerőssel, é ez mindig nagyon kellemes és felemelő érzés.

Azért is jó érzés erre járni, mert láthatom, hogy a helyi közösség értékrendjében fontos és kiemelt szerepe van a helyi oktatásnak, erejükhöz mérten, és sokszor azon felül is terheket vállalnak annak érdekében, hogy a képzeletbeli startvonalhoz gyermekeink egyenlő eséllyel sorakozzanak fel. Legyen rajtuk ugyanolyan jelképes futócipő, legyenek olyan edzettek, hogy bírják a mindennapok versenyeit, legyen olyan jelképes szöges cipőjük, és jó kondíciójuk, mint bárki másnak ebben az országban.

A bocskaikerti emberek számára is a legszebb zene a gyermekek zsivalya, mert nincs szebben csengő hang, vagy harang, a reggelek frissessége, az iskolába induló gyerekek zajongásától.

A polgári értékrendben, mely nem pártszimpátiától függ, az a legfontosabb, hogy a helyi közösség rangsort tud állítani, eldönti, hogy mi a legfontosabb, és mi a következő a sorban, mit kell külön támogatni, és mi éri meg a megkülönböztetett odafigyelést.

Elhangzott, hogy hagyományos ez a Jótékonysági Bál, és ez azt jelenti, hogy nemes célok támogatásához, mindig vannak kellő számban nemes lelkű emberek, akik nemes gesztusaival a közösség értékrendjében kiemelt helyen szereplő célok valósulhatnak meg. Erősíti az összefogást, és jelzi egy közösség hitvallását, bemutatja, miben van egyetértés ezen a településen.

A jótékonysági bál ezt az összefogást és ezt a kiemelt figyelmet erősíti meg, látványossá teszi az egyetértést, és vonzóvá teszi azok számára is, akik már közvetlenül nem érdekeltek, vagy még nem fedezték fel a benne rejlő erőt.

Az ilyen bálok legfontosabb és legszebb eleme a „helyi művészek” fellépése, melye elől nem illik elvenni az időt, és nem szabad a közönséget sem megvárakoztatni.

Ezért azzal kívánok jó szórakozást, további sikereket a tantestület és az önkormányzat munkájához, hogy annak minél több Bocskaikerti lakos lássa értelmét, és együtt örüljön a helyi közösség minden tagja, amikor gyermekeik kiművelt fejjel, tettre készen visszajönnek, és tovább építik azt a világot, amit megálmodtak, melyet egykoron elődeink kezdtek építeni, és érkezésükig mi folytatunk.

A rendezvény minden szervezőjének, és Igazgatónőnek, tantestületének, az iskola diákjainak, a szülőknek gyermekeik tehetségéért szívből gratulálok! További jó szórakozást kívánok a kedves Jelenlévőknek!

 
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!