Brüsszeli látogatások, meglepő információk II.

2008. február 26.

A sürgős kiutazásra Dr. Ficsor Ádám szakállamtitkár brüsszeli előadása miatt került sor, ahol a magyarországi LEADER program „sikereiről” készült előadást tartani az Európai Parlamentben.

A Parlament ezen az estén tartotta első alkalommal az egészségbiztosítási pénztárakról szóló név szerinti zárószavazást, ahonnan a képviselők igazoltan, frakcióvezetői jóváhagyással voltak távol. Az előadáson a meghívó Antonió De Blasió képviseletében Dr. Surján László Európai Parlamenti képviselő vette át a házigazda szerepét. Az államtitkár kioktató stílusa felháborította a jelenlévőket, és amikor a jelenlévők „téma szerinti tudásanyagát” kérdőjelezte meg, először Surján László alaposan helyreigazította, illetve a polgármester-képviselők pedig felvilágosították a „magyar valóságról”. Az államtitkár ezek után simulékonyabb stílusban próbált a lehetséges megoldásokról beszélni, de mint kiderült, ugyanúgy csak lebegtette a korrekt eljárás lehetőségét, mint azt tették a helyi közösségek kormánypárti képviselői és a „látszategyeztetésre” kompromisszumkészséget imitáló koordinátorok.

Sajnos újabb hazugsággal fejelték meg a LEADER program eddigi történetét, de legalább az Európai Unió ezek után mérlegelheti, hogy mit tesz a szabálytalanságok és a számukra hihetetlen visszaélések megakadályozása ügyében. Későbbi fejlemény, hogy minden törekvésünk ellenére az Irányító Hatóság az előre megtervezett koreográfia szerint a kormánypárti helyi közösségeket hozta helyzetbe, elutasította a nem kormánypárti helyi közösség bejegyzési kérelmét, és az Erdőspuszták -Észak-hajdúság -Dél-Nyírség Ligetaljai Helyi Közösség esetében még indoklást sem adva utasította el a minden tekintetben szabályos és szakmailag kifogástalan kérelmét.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!