Elkezdődött a 48-as számú főút Debrecen és Nyírábrány közötti külterületi szakaszainak 11,5 tonnás burkolatra erősítése

2019. április 24.

 

12 méter koronaszélességű lesz a 26,5 kilométer hosszú fejlesztési ütem, melynek során átépítik a csomópontokat, megoldják a csapadékvíz elvezetését.

A mai nap is jelentős állomása a Hajdú-Bihar megyei közlekedésfejlesztési programnak, amit 2014-ben indítottunk, hiszen a 48. sz. főút adja a biztonságos közúti kapcsolatot Debrecen és az országhatár között, a dél-nyírségi tájegység és az Erdőspuszták 22 ezer lakójának, az Érmelléken élőknek és az áthaladóknak.

A beruházás gazdaságélénkítő jelentőségét a Nyírábrányi személyforgalmú határátkelő “nagyhatárrá”, azaz teherforgalmúvá fejlesztése koronázza meg a közeljövőben. Jelenleg a dimenzióváltás korszakát éljük a keleti régióban és Debrecen agglomerációja is felzárkózik a megyei térségek nagy nyertesei közé. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a megyeszékely megőrizze és megerősítse jelenlegi gazdasági szerepét és Hajdú-Bihar települései képesek legyenek felvenni az ütemet.

A polgármesterekkel és a képviselőkkel azon dolgozunk, hogy a hosszú küzdelem után elért fejlesztési eredmények nyomában megvalósulhassanak közösségeink tagjainak tervei, együtt tegyük erőssé és vonzóvá a Kárpát-medence középső régióját.

 

 

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!