Jó hírek Debrecen és térsége számára!

2024. február 22.

Újabb fejlesztési tervekről számoltunk be Debrecen polgármesterével! Napjainkban is hatalmas beruházások zajlanak a városban és újabb tervek és kezdődő beruházások javítják tovább az életkörülményeket.

A tervezésre irányuló beszerzési kiírás szerint olyan tervezőt kell a beruházónak megbízni, aki két fontos feladatot vállal is vállal a keleti városrészben. A korábban vázolt meghatározó jelentőségű útfejlesztési programot és a nagy horderejű a város határain túl Hajdúsámsonban is régóta várt vízi közmű fejlesztéseket. 🏗️💧

Az útfejlesztések középpontjában a 4. és 47. számú főutak közötti belső közlekedési folyosó kialakítása áll, ami segíti helyi lakosság közlekedését összekötve a lakóterületeket.
Emellett különböző csomópontok kiépítése, vasúti és közúti átvezetések tervezése teszi lehetővé a még gördülékenyebb közlekedési körülményeket.
A vízi közmű fejlesztéseknél a IX.számú szennyvíz főgyűjtő és a Bánkot a hálózatba bekapcsoló ivóvízvezeték kiépítése a fő feladat. Ez magában foglalja a főgyűjtő vezeték a város központját elkerülő teljes kiépítését, 26 átemelő tervezését, építését, valamint az ivóvíz főgerinc hálózat komplett fejlesztését is. 💧

Az 471-es főút fejlesztése jól halad, 2 előre nem kalkulált műszaki akadály miatt pár hónapos csúszás lesz, de 2024 végére várhatóan elkészülnek a négysávosítással a Mátyás Király útig. A tervek szerint a hiányzó 1 kilométeres szakasz tervezése év végére befejeződik, így kivitelezésre kell a forrásokat megszerezni.
Az útfejlesztésekkel együtt pedig a 100-as vasúti fővonal is megújul Debrecen – Nyíregyháza között és újra neki kell lendülni az intermodális csomópont a Nagyállomás bővítésének és felújításának.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!