Korhű állapotában tündököl a békéscsabai állomás épülete

2016. június 09.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a korszerűsítés eredményeként megvalósultak a Murony és a megyeszékhely, így a Békéscsaba és Budapest közötti kétvágányú közlekedés feltételei.

Teljes rekonstrukción esett át Békéscsaba vasútállomás műemléki védettség alatt álló felvételi épülete, amelynek nemcsak belső tere, hanem külső környezete is impozáns látványt nyújt. A beruházás során átépítették a vasúti vágányhálózatot, a felsővezetéki rendszert, a térvilágítást, a kábelalépítményt, a villamos vontatási alállomást, új csapadékvíz-elvezető rendszert és 2,8 km hosszan zajvédő falat létesítettek.

Az állomáson magasperonok várják az utasokat, ezek megközelítésére a buszpályaudvari aluljáróval is összeköttetésben álló új gyalogos aluljáró épült. Az akadálymentes közlekedés érdekében 3 liftet telepítettek. Az állomási előtéren 184 P+R parkolót, 244 B+R tárolót és díszteret alakítottak ki, valamint új szervizutakat építettek. A 16 kamerás térfigyelő rendszer telepítésével javult a vagyonbiztonság.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!