Majális

2004. május 22.

Köszöntöm a választókerület országgyűlési képviselőjét, Láyer József urat, örülünk, hogy ismét jó erőben látjuk !
Köszöntöm a v.k. csoportjainak képviseletében megjelenteket, Álmosdról – Viczéné Barzsó Marika, Bagamérből – Lakatos József, Bocskaikertből – Szőllősi Sándor, Fülöpről – Lugosiné Illés Margó, Hajdúhadházról – Filep Miklós, Hajdúsámsonból – Csokai József, Hajdúsámsonból még a HFE – Papp Ferenc, Nyíracsádról – Veresné Erika, Nyírmártonfalváról – Filemon Misi, Téglásról – Ragyák László, Vámospércsről Ménes Andi, vezetésével, és nem utolsó sorban a helyi csoport tagjait és barátainkat Nyíradonyból, Tasi Sándor vezetésével.
Köszöntök minden kedves Nyíradonyit és érdeklődőt, legyen az MDF-es, MIÉP-es, vagy Kisgazda,, vagy KDNP-és, vagy párton kívüli, de rendes ember, aki szeret bennünket !
Na és persze a lovagiasság szabályai szerint, az INDEX újságíróit, az ellenfeleink beépített embereit, mindenkit aki, ezért, vagy azért eljött és velünk marad legalább még néhány óráig !
Nagy izgalommal készültünk a mai rendezvényre, mert az időjárási előrejelzések azt jósolták, elmossa az eső a Majálist, így felkészültünk a „B” tervvel, mert nem szerettünk volna ijedtnek látszani, még akkor sem, ha valami közbejön. De a Jó Isten szeret bennünket, mert jó emberek vagyunk !
Az I. választókerületi Majális egyben Politikai Nagygyűlés, ha úgy tetszik Kampánynyitó, hiszen mindannyian tudjuk, rövidesen az urnák elé járulunk országunkban is, illetve a rajtunk kívül még a világ legnagyobb közösségéhez tartozó, mintegy 370 millió választópolgár az Európai Unió tagállamaiban.
Na, de mielőtt rátérünk erre a részre, engedjék meg, engedjétek meg, hogy tisztelettel jelentsem a választókerületi tanácsnak, hogy a nyírábrányi aláírásokkal együtt, a választókerület teljesítette a Nemzeti Petícióval kapcsolatos aláírási kontingensét, 6315 aláírással járultunk hozzá ahhoz, hogy elérjük az 1. 117.000 aláírást a csütörtöki napon !
Gratulálok a csoportoknak és köszönöm mindenkinek a közreműködését !
Az ajánlószelvények esetében viszont jóval túlteljesítettük az előírt penzumot, 1500 helyett, több mint 4500 szelvényt adtunk le az elmúlt héten !
Jelentem tehát, hogy a „beugrót teljesítettük”, így bátran kezdhetünk neki az igazi feladatnak.
Sokan vagyunk tehát, de mozgósítunk kell azokat, akik egyetértenek az általunk képviselt értékrenddel, akik úgy gondolják, hogy Magyarország államformája továbbra is köztársaság legyen, ne a Família Kft. által irányított gazdasági társaság.
Meg kell ezért szólítani mindazokat, akik úgy gondolják, elég volt a bankárkormány ámokfutásából, ideje szembenézni az elpazarolt két év problémáival, ideje „rendezni végre közös dolgainkat” !
Néhány napja, május 2-án reggel kiderült, hogy megint a saját ágyunkban ébredtünk fel, nem kerültünk át az éjszaka Brüsszelbe, még ha hajnalban egy kicsit mozgott is alattunk.
Felébredtünk és ráébredtünk, mi itthon maradtunk, nem mentünk sehová és nem is hagyott el bennünket senki. Az ország mind a két fele itthon maradt, még ha nem is tetszik ez mindenkinek.
Itthon maradt velünk a bizonytalanság, a növekvő munkanélküliség, az emelkedő infláció, a kifizetetlen gázszámlák, a ki nem váltott gyógyszerek receptjei.
Itt maradtak velünk, a gazdák problémái, az agrárszektor, a kis és középvállalkozások homályos jövője, a magyar munkahelyek fogyó tendenciája, itt maradtak velünk a pálya- és életkezdők szűkülő lehetőségei, itt maradt velünk minden szemfényvesztés ellenére a nyugdíjak reálértékének csökkenése.
Felébredtünk és szétnézünk, milyen országban is élünk most ? Milyen háborúban, mit csinálunk ?
Olvassuk a reggeli lapokban, nem a Népszabadságban, de nem is a Magyar Hírlapban, mert ott elég furcsán írnak !?
Olvassuk, hogy lausanne-i IMD Vezetőképző és kutatóintézet május elején közzétett megállapítása szerint, Magyarország a tavalyi 34. helyről, a 42. helyre csúszott vissza a versenyképességi listán.
Olvassuk, hogy csúszik az euró bevezetése, de ezt Draskovics bankár pajtás, aki mellesleg úgy néz ki mint egy oszló félben lévő Szekeres Imre, úgy kommentálja, nem sietünk, majd amikor mi úgy gondoljuk, hogy jó a mi gazdaságunknak, majd akkor lépünk be az euró-zónába. Tehát, nem azért mert, a 3 maastrichti-nek mondott kritériumnak nem felelünk meg !? Á, nem azért mert, az államháztartás hiánya emelkedik, az infláció kétszerese az előírt határnak és az államadósság 1 (!)% híján eléri az utolsó határt !?, Nem majd, ha mi úgy látjuk !
Közben az árnyékos minisztériumok szobáiban újra csomagolnak, készítik elő az újabb megszorító csomagokat, leértékelik rövidesen a forintot és rövidesen érkezik a kamatadó.
Közben úgy néz ki, a kormány-propaganda ellenére, hogy mégis csak több pénzt fogunk befizetni, mint kapni egy adott időszakban az unió pénztárába, még ha a szaldója középtávon pozitív is lesz, egy-egy költségvetési évben az egyenleg negatív lesz. Van erről egy kormánydokumentum, amit valamiért 25 évre titkosítottak ! Vajon miért ?
Közben a mezőgazdaság a megerősödés helyett egyre mélyebb válságba zuhan. Hiába vettek meg néhány vezetőt és maradt el a Pesti demonstráció, a bajok tovább gyűrűznek ! Hajdú-Bét csődje, a kihalóban lévő sertés és baromfiágazat, a tejtermelők megvezetése ! A gondok mögött munkáltatók, munkavállalók, vállalkozások, emberek és családok vannak !
Közben Szlovákia, aki sokkal nagyobb hátránnyal indult mi, már kiépítette a támogatások fogadásához szükséges intézményrendszert, a gazdák már 3 hónapja megkapták a nemzeti kiegészítést !
A Szlovákok sokkal jobban érvényesítik a nemzeti érdekeiket, példaképpen, a Tokaji Aszú védjegyéről történt tárgyalások során, megduplázták a termelésre engedélyezett területek nagyságát !
100 ezer megszűnő munkahellyel kell számolni a mezőgazdaságban : a tejtermelők 30-40 %-a, a sertéstartók 20-30 %-a, a baromfitartók 40 %-a mehet csődbe.
50 ezer család és további 50 ezer munkahely a mezőgazdasághoz kapcsolódó ágazatokban szűnik meg..
Medgyessy Péter nyíltan hangoztatott véleménye szerint, „Magyarországnak nincs szüksége ennyi gazdára, nem tud ennyi gazdát eltartani” !
Erre válaszolhatjuk, hogy nekünk mindössze egyel több bankár-kormányfőnk van, mint ami kellene !
Az uniós pénzekkel kapcsolatban csupán egy adalék : a csatlakozási ünnepekre kapott pályázati támogatások elosztási aránya : 86 % kormánypárti (MSZP_SZDSZ) és 14 % ellenzéki és független !
Előfordul, hogy ugyanaz a minisztérium a pályázat kiírója és az elbírálója is egyben, így az is előfordul, hogy az aki írja, az másnap el is bírálja ! Milyen érdekes !?
Az uniós pénzekért pedig kinek a fiai lobbyznak, hát nem véletlenül a miniszterelnöké és a nemzeti fejlesztési tervet felügyelő miniszteré !?
És közben megkérdezném, mennyivel vagyunk tájékozottabbak az unió reklámozására fordított 3 milliárd forint ellenére ?!
És vajon hogy állunk a határainkon túl élő magyarok érdekképviseletével, ha még a mienket sem tudjuk megfelelően ?!
Szóval minden gond és bizonytalanság és az újtól a jövőtől való félelmünk itt maradt velünk, de ez így is van helyén.
Hiszen csak a balga ember gondolja, hogy bárki helyettünk megoldja a mi gondjainkat.
Mi tudjuk, hogy ez a választás miről szól.
Nem arról, hogy melyik 24 ember fogja képviselni hazánkat az Európai Parlamentben, hanem arról, hogy így menjenek-e tovább a dolgok Magyarországon, vagy változtassunk rajta ?!
Maradjon-e a bankárkormány ország-emésztő gazdaságpolitikája, vagy van másik út is ?!
Maradjon-e a gyógyszer tartósan ezen az áron, vagy sem? Adjuk el a kórházakat magánkézbe, vagy sem ? Legyen-e lehetősége mindenkinek az otthonteremtésre vagy sem ? Maradjanak-e magyaroké a magyar cégek, vagy adjunk el mindenünket ? Fékezzük-e meg a multik kezében lévő gázáremeléseket vagy sem ? Adjunk támogatást a magyar gazdáknak és vállalkozóknak vagy sem ?
Erről döntünk Június 13-án. És ha erről döntünk, akkor egyben arról is döntünk, milyen legyen a magyar képviselet a parlamentben ?
A magyar érdekekért harcolni és küzdeni képes, elhivatott emberek legyenek-e többen, vagy az idegen érdekek kiszolgálóinak megbízottjai ?
Arról kell dönteni, hogy engedjük-e, hogy újra kiénekeljék a szánkból a sajtot ?!
Arról kell dönteni, hogy engedjük-e, hogy megint kétes körülmények között, rafinált trükkökkel megverjenek bennünket ?
Arról kell dönteni, hogy képesek vagyunk-e szembeszállni a Budapest-centrikus hatalommal, vagy megint eldöntik helyettünk !?
Tisztelt Hölgyeim és Uraim ! Kedves Barátaim !
Eljön a nap június 13-án, amikor visszavághatunk !
Mert ez lesz a visszavágó napja !
Visszavághatunk a kételyekért, melyet joggal éreztünk, amikor nem akarták újra számolni a voksokat ! Visszavághatunk, amiért törvénytelen adatbázist használva és törvénytelen eszközökkel befolyásolták a választások végeredményét !
Visszavághatunk, amiért visszaéltek a megtévesztett emberek bizalmával, még helyettük is !
Visszavághatunk, amiért megtévesztették a nyugdíjasainkat, amiért most is meg akarják téveszteni őket ! Mert megtévesztették a közalkalmazottakat, de azonnal elfeledkeztek róluk !
Visszavághatunk az áremelésekért, az adóemelésekért, az egyenlőtlen teherviselésért, a romló életkörülményekért !
Visszavághatunk az eltelt két évben bennünket jogtalanul ért sérelmekért, a hátrányos megkülönböztetésünkért !
Visszavághatunk azért, mert elvették a nehezen visszaszerzett önbecsülésünket, elvették az önbizalmunkat, pedig végre felemelt fejjel mertünk járni.
Visszavághatunk, mert megfosztottak bennünket egy álomtól, melyet elődeink kezdtek el, de mi álmodtuk tovább, amiért egyre messzebb került tőlünk a nemzet újraegyesítése !VISSZAVÁGUNK !
Sportszerűen, tiszta küzdelemben ! Mert mi nem haragszunk, de soha nem felejtünk !
És ezért arra van szüksége Szövetségünknek, arra van szüksége Magyarországnak, hogy mi és a velünk egy úton járók, mind egy szálig elérkezzünk a szavazóurnákhoz !
Ezért azt üzeni Orbán Viktor, hogy ne még egy embert, hanem mindenkit vigyünk magunkkal szavazni !
És ha ezt teljesítjük, akkor a bankárkormánynak meszeltek !
Vagy úgy fog kormányozni 2006-ig ahogy a nép akarja, ahogy a petícióban leírtuk, vagy elmennek békével. Elmennek békével, ameddig mehetnek !
Ezért Június 13-án résen legyünk, ne engedjük a lustákat pihenni, ne engedjük a dolgozni vágyókat csak szavazás után a munkába, hívjuk fel a rokonokatt, szólítsuk meg a barátokat, vigyük el a szomszédokat, és akkor minden rendben lesz !
Most először és Orbán Viktor megbízásából mondom :
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok !

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!