Miniszteri látogatás Hajdúhadházon a Torzsás Napokon

2011. október 16.

A térség legnagyobb civil találkozójára elfogadta Tasó László országgyűlési képviselő és a város polgármesterének Csáfordi Dénesnek a meghívását Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A megnyitón a kormány nevében köszöntötte az összegyűlt főzőcsapatokat és érdeklődőket, és ígéretet tett arra, hogy továbbra is szívén viseli a termelők sorsát. A mezőgazdaságban élők problémáinak jó ismerőjeként garanciát vállal arra, hogy a korábbiakkal ellentétben megvédik a magyar gazdákat, termelőket, és újraszabályozzák a vidéken, nehéz élők, támogatási rendszerét.miniszteri-latogatas-hajduhadhazon-a-torzsas-napokon

A rendezvény védnökeként Tasó László arra bíztatta a jelenlévőket, hogy ne feledjék el adottságainkat, mert ez azt is jelenti, hogy nekünk magyaroknak, mindig lesz étel az asztalunkon, mindig lesz ital a szomjúság ellen, és mindig lesz kedvünk a barátságra, mely a közösségeink megerősödésének alapja.

Fazekas miniszter úr meglátogatta a főzősátrakat, megízlelte a káposztás ételeket, majd részt vett a képviselővel, a házigazdákkal és a térség polgármestereivel egy különleges jurta-látogatáson, ahol Kovács Antal hagyományőrző látta vendégül a delegációt. A karosi hagyományőrző klub színvonalas ételeket készített, és egyedi körülmények között erősítette meg a magyar őstörténeti kutatások fontosságát. A honfoglalás korabeli öltözékben őrt álló harcosok látványosan fegyelmezett „védelme mellett” elfogyasztott ebéd közben számos, a vidéket sújtó problémát hoztak terítékre. A miniszter folyamatosan „jegyzetelt”, aminek az „elfeledhetetlenségét” a választókerület országgyűlési képviselője is megígérte.

A délutáni órákban látogatást tettek a Vilmányi Kft. savanyító üzemében, ahol a további fejlesztési lehetőségekről tárgyaltak a kiváló vendéglátókkal.
A miniszteri látogatás délután 5 órakor ért végett, és remélhetően Hajdúhadház, illetve térsége számára, valamint a vidéken élőknek kézzel fogható eredményeket is jelent a jövőben.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!