Nyíradonynak NB I-s női kézilabdacsapata van!

2008. szeptember 03.

A Harangi Imre Rendezvénycsarnok megépítésével feltett szándékunkban állt a klasszikus teremsport, a kézilabda világában olyan csapatot összehozni, mely szerethető büszkesége lehet a város lakosságának és játékosai, illetve közösségük példaként szolgálhatnak gyermekeinknek és fiataljainknak egyaránt.
Első törekvéseink hoztak kisebb sikereket, de talán nem voltunk elég türelmesek.
Utólag már kiderült, hogy beértek volna, de sikerhajhászás és az eredménykényszer változtatásra inspirálta az akkori csarnok és egyesületi vezetést. A következő „kísérlet”, ami a DVSC II. fiókcsapatának közös működtetésében nyilvánult meg, egyszerűen kudarc volt.
Ígéretük ellenére a Komáromi házaspár nem foglalkozott a nyíradonyi utánpótlás neveléssel és enyhén szólva nem alkotott maradandót a kézilabda helyi történetében.
Ez évben döntöttünk arról, hogy a rendezvénycsarnok újrapozícionálása érdekében feltétlenül indítani kell csapatot teremsportágban, és ez a megyei I. osztályba benevezett, a korábban már nálunk játszó szakolyi és balkányi kézilabdás hölgyekkel megerősítve már a helyiekre is épült.
Ezelőtt bő két héttel azonban bejelentkezett nálam a Tajtavil-Derecske NB I-s női kézilabdacsapat tulajdonosa Tajta János és a cég ügyvezetője Cseh Mihály, akik egy ajánlattal álltak elő. Már korábban több alkalommal szerepelt csapatuk a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban, és azóta is, mint a megye legszebb sportlétesítményébe szívesen vágytak vissza. A derecskei önkormányzattal 2005-től datálódó együttműködésükről azt mondták el, hogy méltánytalanul kevésnek találják azt a támogatást, amit kiszorítanak, aminek révén Derecske városának NB I-s csapata lehet. Elmondták, hogy feltett szándékukban áll a változtatás, és amennyiben nem kapnak segítséget másfelől, akár még a bajnoki szereplést is visszamondják. Ajánlatuk és kérdésük lényege az volt, hogy lehet-e tárgyalni a helyi önkormányzattal arról, hogy a kézilabda csapat Derecskéről átköltözzön és közös működtetéssel Tajtavil-Nyíradony néven kezdje a bajnokságot.
Nagyon nehéz döntés elé kerültünk, de az első pillanattól kezdve úgy tűnt, hogy ezt az álomszerű lehetőséget nem szabad elszalasztani. Az, hogy „normál úton” Nyíradonynak NB I-s női kézilabda csapata legyen, esélyét tekintve egyenlő a Lottó 5-ös megnyerésével. Előzetes ígéretünket a képviselő-testület megerősítette.
Az ország sportéletének főtáblájára kerülni a legfontosabb célja minden olyan létesítménynek, mint amilyen a Harangi. A Pekingi Olimpián elért 4. helyezéssel, az abszolút rétegsportnak számító vízilabda után, a második legfontosabb csapatjátékká emelték játékosaink a női kézilabdát.
Nyíradony, 2008. szeptember 6-ától a nemzeti bajnokságban szereplő nagyvárosok azon szűk elitjéhez tartozik (12), ahol élőben láthatják a legnagyszerűbb kézilabdázóinkat.
A 2007/2008-as bajnokságban a 7. helyen végzett a Tajtavil-Derecske csapata, és ebben a szezonban is ez kötelező vállalás. Szerencsés esetben, a 4. hely már a nemzetközi kupákon történő részvételt tenné lehetővé, de már ebben az évben is lesz külföldi vendégcsapat a csarnokunkban.
2004-ben már egy napra volt Nyíradony a magyar női kézilabda fővárosa, amikor az olimpiára készülő magyar és svéd válogatottat láthattuk a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban. Abban bízunk, hogy a jövőben számos alkalommal kerülhetünk a figyelem középpontjába és egy olyan új, szeretnivaló csapat kezdi el szerpelését Nyíradonyban, akikre ifjabbak és idősebbek, sportkedvelők és közösségszeretők egyaránt feltétel nélkül büszkék lehetnek.

Számítunk a környékbeli sportbarátokra és természetesen mindenkire, aki szereti a kézilabdát, és szereti a szabadidejét kulturált körülmények között, közösségformáló és közösségerősítő közegben eltölteni, a kikapcsolódásra szánt idejét.
Legyenek szurkolói, ha tehetik legyenek támogatói is a város új nagyköveteinek,
mert ez már a mi csapatunk!

Legyenek ott Nyíradony első NB I-s női kézilabda-mérkőzésén!
Hajrá Tajtavil-Nyíradony!

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!