Nyírmártonfalva: – 2007. augusztus 18. szombat, 17 óra

2007. augusztus 23.

A jelenlévők megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy már hatodik éve nem koszorúzták meg a Magyar Millennium Évében kialakított emlékhelyet. Ebben az évben sem tartottak külön ünnepi megemlékezést, hanem az előtte több mint egy héttel megtartott Falunapon egy mondattal „tudták le” a Nemzetei Ünnepet. Több választókerületi településen, megdöbbenéssel tapasztalható, hogy nem tartják meg a nemzeti ünnepeket, hanem „odacsapják” valamilyen szórakoztató rendezvényhez. Nem az ünnephez kapcsolódik rendezvény, hanem a szórakoztató rendezvényhez igazítják az ünnepi megemlékezést.
A képviselő ünnepi beszédében a közös célokról és az egyetlen járható útról, a szükségszerű összefogásról beszélt. Felelevenítette a magyar történelem büszkeségre is okot adó fejezeteit, és újra építkezésre szólította fel a hallgatóságot. Az ünnepi megemlékezést Molnár Csilla nyíradonyi magánelőadó verse és énekbetétje ékesítette.
Hat év után, újra koszorút helyeztek el az Emlékparkban, tisztelegve Szent István Király életműve előtt, a Magyar Állam születésének emlékére.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!