Polgármesterek szakmai fóruma Jakabszálláson

2017. november 23.

A két napos szakmai fórum célja a térséget érintő témák megvitatása, valamint a szükséges információk átadása, tapasztalatmegosztás a településvezetők részére.

 

A rendezvényt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki összegezte az elmúlt időszak történéséeit, beszélt többek közt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatairól.

Tasó államtitkár előadásában a múlt tendenciáinak bemutatása után felvázolta az Erős Magyar vidék koncepciót mely 2018-19 folyamán indulhat meg. Tervekben szerepel nagyobb mértékű speciális CSOK a vidék számára, a munkába járás problémáinak enyhítése, a fiatalok helyben maradásának támogatása.

A rendezvény utáni sajtótájékoztatón elmondta:
“Terveink szerint minden megyébe szeretnénk eljutni, megkérdezni a véleményeket, mert rendkívül fontos, hogy a magyar vidékről pontos képet kapjunk. A vidék polgármesterei természetszerűleg abban érdekeltek, hogy a településeik megtartó ereje, megtartó képessége javuljon, és ehhezszükségesek azok a források, amelyekből mindig híján vagyunk. Az előadásomat követő kérdésekből is tapasztaltam, hogy most éppen a TOP forrásokkal kapcsolatosan vannak rendkívül nagy elvárások, hiszen a kereteikben megvalósuló beruházásoknál láthatóan történtek időközben áremelkedések. Azért is jó, hogy ezek a kérdések egy-egy ilyen találkozó előkerülnek, mert reményeink szerint valamilyen megoldást kikerekedik majd. Hiszen az a cél, és a magyar kormány azért biztosítja a támogatásokat az uniós források mellé, hogy a fontos települési elképzelések megvalósuljanak, és ezek is segítenék a megtartó erőt és a megtartó képesség javulását is.”

 

 

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!