Politikai vitanap a Parlamentben

2017. december 05.

A Hajdú-Bihar Megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselőjeként Tasó László is részt vett a vitában.
Hozzászólásában kiemelte, hogy a magyar vidék számára létfontosságú az uniós kohéziós források minél nagyobb arányú felhasználása, mert gyorsítani kell a hátrányos helyzetben lévő térségek, járások és települések felzárkóztatását.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 69 felhívás jelent meg, 1.264 Mrd Ft forrás jutott a vidéki megyékbe. Hajdú-Bihar megyében az önkormányzatok 49 Mrd Ft-ot használhattak fel, és ebből a 3. számú választókerületbe 9,2 Mrd Ft érkezik. Debrecen a megyei jogú városok külön keretéből a legjobb felhasználóként már 26 Mrd Ft kifizetésénél jár.

Itt az Ipari parkok fejlesztésére 1.032 millió Ft (Létavértes és Nyíradony), a helyi gazdaságok fejlesztésére 279 millió Ft, turisztikai beruházásokra 968 millió Ft, óvodafejlesztésekre, többek között Álmosdra, Bocskaikertre, Hajdúhadházra, Hajdúsámsonba, Nyírábrányba, Nyíradony-Aradványpusztára, Nyírmártonfalvára, Újlétára és Vámospércsre is érkezik forrás.
A Zöld Város programra, mely komplex fejlesztéseket takar Hajdúhadház, Hajdúsámson, Nyíradony, Téglás és Vámospércs kapott támogatást, utóbbi 800 millió Ft-ot.
Belvízcsatornázásra 6 település, Bagamér, Bocskaikert, Fülöp, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Nyíracsád összesen 808 millió Ft-ot fordíthat, Bocskaikert, Hajdúhadház, Téglás és Nyíradony építheti tovább a kerékpárútjait, 7 település (Bagamér, Fülöp, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Nyírábrány, Téglás, Vámospércs összesen 1.404 Mrd Ft forrást fordíthat közintézmények korszerűsítésére,
Létavértes 573 millió Ft-ból komplex energetikai programot hajthat végre, bővül a szociális az egészségügyi ellátást összesen 8 településen és a társadalmi együttélés javítására program is segíti a választókerület 3 települését.

Ezen felül a 3323-as Balmazújváros – Hajdúnánás közötti 12,5 km út felújítása, a 4211-es Szerep-Sárrétudvari közötti 4,5 km, a Biharnagybajom-Berettyóújfalu közötti 4213-as 3 kilométeres és a Nyíradony-Nyírábrány közötti 4904-es 8,5 kilométeres szakaszai újulnak meg, összesen 3,2 Mrd Ft-ból.

Tasó László hangsúlyozta, hogy csak egy erős vidékkel lehet egységes és erős Magyarország, ezért feltétlenül fontos, hogy a járások területi tőke ereje, ezzel együtt a megtartó képessége ütemes javuljon.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!