Sikeresen zárult az Óvodai kapacitásbővítés Hajdúsámsonban

2017. március 30.

Az elnyert pályázat biztosította anyagi támogatással a korábbi 500 férőhelyes óvoda további 75 férőhellyel bővült.

A beruházás folytán a meglévő óvoda egy új szárnnyal, így 3 új csoportszobával és szociális helyiségekkel bővült. A helyiségek új bútorzattal és ehhez szükséges eszközökkel kerültek felszerelésre.

Az átadó ünnepségen Antal Szabolcs polgármester köszöntőjében elmondta: – Magyarország legnagyobb óvodája működik ma Hajdúsámsonban. Büszkék vagyunk, hogy a modern kor kihívásainak, elvárásainak megfelelő körülmények között részesülhetnek óvodai nevelésben a Hajdúsámsoni gyerekek.

Tasó László, a választókerület országgyűlési képviselője a Miniszterelnökség államtitkára beszédében kiemelte:

Debrecen közelsége jótékony árnyékként, esetben pozitív hatással van az Hajdúsámsoni emberek életére. Az önállóság, amivel a település él és rendelkezik, arra kényszeríti a döntéshozókat, hogy önálló, testre szabott, mindenki mástól függetlenül lépéseket tegyen meg a fejlődése érdekében. Az itt élő közösség erős és gyarapodó, egységes közösség képét mutatja. Magyarországon manapság a vidék inkább sorvad, mint gyarapszik, melyet a piacvezérelt értékrend formál ilyen kedvezőtlenné. Ennek ellenpéldája Hajdúsámson, ahol a lakosságszám folyamatosan növekedik. A nyugodt és biztonságos élethez szükséges körülmények egyre inkább kialakulóban vannak, az eltervezett beruházások sorozata elindult, további jelentős fejlesztések kezdődnek, melyek a kisvárosi biztonságos élethez megadják a szükséges termelői és humáninfrastruktúrát.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a mai Hajdúsámson egy egész közösség magabiztos képét mutatja, nincsenek olyan problémák, amelyek megállítanák a fejlődésben, ezért ezt meg kell őrizni, az erre kötött szövetségeket és együttállást fent kell tartani.

 

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!