Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2008. február 12.

Újabb kormányzati kirekesztésnek és közpénzen történő Alkotmánysértő akciót hajt végre az egészségügyi miniszter, aki a külön kormányzati, pályázat nélküli támogatás fejében Nyíracsád polgármesterével hívatja össze a titkos paktumot sejtető „egyeztetést”.

A község polgármestere célzottan küldött meghívást, visszajelzést kérve a környékbeli háziorvosoknak és „baráti” polgármestereknek a Horváth Ágnessel történő találkozóra.

Vajon mit akar a miniszterasszony a háziorvosoktól, miért most akar velük találkozni, és miért zártkörben, kizárva a választókerület országgyűlési képviselőjét, a szomszéd település polgármesterét?

Alapos a gyanú, hogy a magát, csak az osztrák egészségügyi ellátásban bízva kezeltető miniszterasszony, arra akarja rávenni a háziorvosokat, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett érveljenek rendelési időben, és azon kívül, a polgármestereket pedig a leendő „baráti” támogatások fejében saját lakosságuk érdekei ellen hangolják.

Pusztán a meghívást ténye is vérlázító, hiszen a szándék mögött újra és újra világosan látszik a megosztás politikája, mellyel a kiszolgáltatott embereket, a beteg és az orvosukban bízó embereket közvetve befolyásolni kívánják, hogy a félelemtől vezérelve készek legyenek a TB járulékokkal már bőven megfizetett egészségügyi alapellátás többletfinanszírozására, és a magánzsebbe vándoroló befizetések elviselésére.

Megdöbbentő, hogy az ország szeme láttára, és füle hallatára, a kormány az emberek pénzéből a saját életük biztonsága ellen kampányolhat, a háziorvosoknak esetleges közreműködésükért cserébe, illetve a lefinanszírozott „szolgálataikért” pedig újra az embereknek kell a zsebébe nyúlniuk.

A vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése óta eltelt időben vajon mire költötték a beérkezett horribilis összeget? Talán több lett a műszer a rendelőkben, vagy korszerűbbé váltak a háziorvosi rendelők, netán többet törődnek a betegekkel és ügyfelekkel?

A valóság azonban az, hogy azóta még csak kórházi ágyakat szűntettek meg, vagy zártak be, orvosokat és egészségügyi dolgozókat küldtek el, emberek hallnak meg az értelmetlen okoskodásuktól, közben a rossz és korrupt kormányzás miatti csődhelyzet elkerülése érdekében behajtott pénzzel pedig a gyógyulás lehetőségétől fosztják meg,a lassan tragikus anyagi helyzetben kerülő embereket, családokat.

Az ellátás színvonala érezhetően romlott, az emberek sokkal betegebben mennek csak el az orvoshoz, sokszor elveszítve már az esélyt a gyógyulásra.

Milyen országot „csináltak” Magyarországból, mit tettek az emberekkel, vajon tudatos-e a lassan népírtáshoz hasonlító, lopásokkal, csalásokkal fűszerezett kormányzás?

Horváth Ágnest felszólítjuk, ne bíztassa a háziorvosokat arra, hogy az orvos-beteg bizalommal visszaélve a kormány helyett, újra, az egészségügyi ellátást többszörösen megfizettetve, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése ellen szavazzanak a közelgő szociális Népszavazáson, ne kösse külön feltételekhez a támogatásokat és ne használja ki rászorultságát azoknak a településeknek, melyek vezetői erre fogékonyak és kaphatók.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!