Újabb 5 évre szóló megbizatás

2011. július 28.

„A sportörvény július 1-sejével életbe lépett változásai nyomán megújulhat a magyar társadalom”- mondta a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség 5 évre kinevezett elnöke.

2011. július 28. Megyeháza – Debrecen

Nagyszámú érdeklődő előtt, sportvezetők, sportmenedzserek, és polgármesterek számára tartott tájékoztatót a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség. A megjelenteket Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere, a megyei szövetség 5 évre kinevezett elnöke köszöntötte.sporttorveny2

A törvényi változások jelentőségéről, a társadalom egészének megújulását elősegítő finanszírozási lehetőségekről szólva hangsúlyozta, hogy ismerve a sport személyiség és közösségformáló szerepét, az állam példátlan módon és nagyságrendben enged át bevételeket az egyesületeknek, az egészséges társadalom kialakulásában közreműködő szervezeteknek a működésükhöz.
Korszerű, új, családbarát létesítmények létrehozására, utánpótlás nevelésre, szakmai fejlődésre és a versenyeztetés költségeinek támogatására évente több milliárd Ft használható fel. Megemlítette, hogy balmazújvárosi kollégájával közös javaslatuk alapján terjesztették ki a látványsportágak világában az amatőr szintre is az adókedvezmények igénybevételének lehetőségét. A tervezet először csak az NB I és NB II-es osztályokban adott volna lehetőséget a kedvezményekre, de módosító javaslatuk végül találkozott a miniszterelnök úr elképzelésével is, így megszületett a korszakalkotó jelentőséggel bíró változás.

A szövetség szakmai igazgatója Csige László részletesen tájékoztatta a jelenlévőket a legfontosabb tudnivalókról, melyek megerősíthetik a finanszírozási gondokkal küszködő egyesületeket, és új fejezet nyithatnak a látványsportok, a futball, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, és a vízilabda sportágaink területén.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!