15 milliárdos beruházással épít gyárat Debrecenben a német Krones AG

2017. november 15.

“A Kormány feltett szándéka hogy olyan környezet alakuljon ki adózás tekintetében is hazánkban, mely vonzó lehet az európai befektetők számára is, ennek egyik eleme az Országgyűlés által kedden elfogadott szociális, illetve az egészségügyi hozzájárulás 2,5-2,5 százalékponttal 19,5 százalékra csökkentése” – mondta Tasó László államtitkár a Krones AG debreceni bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Debrecenben saját céggel lesz jelen a jövőben a Krones AG, a repülőtér melletti déli ipari övezetben csaknem 15 milliárd forintos beruházással felépülő gyárral 500 új munkahelyet teremtenek.

Papp László Debrecen polgármestere elmondta 2017 egyik legfontosabb gazdaságfejlesztési befektetése a Krones német iparvállalat megjelenése. Jelentős gazdaságfejlesztési ütemet diktál a város, az összehangolt fejlesztéseknek köszönhetően igazi ipari-gazdasági forradalom vette kezdetét Debrecenben.

Pascal Männche a csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég vezetője a sajtóbejelentésen köszönetet mondott a magyar kormánynak, amely 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a beruházáshoz. Jó logisztikai elhelyezkedés, a kiváló infrastruktúra mellett elsősorban a Debreceni Egyetemen folyó mérnökképzés és a helyi duális szakképzés minősége miatt döntöttek úgy, hogy kelet-közép-európai gyártó üzemüket Debrecenben építik fel.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora elmondta: a Krones beruházása a szakember utánpótlást tekintve támaszkodhat az egyetemen folyó gépipari és mechatronikai mérnökképzésre, miközben a bölcsészettudományi kar germanisztikai intézete komoly kulturális holdudvart biztosít a betelepülő német vállalkozásoknak.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!