„A jövő vidéke, a vidék jövője”

2017. november 08.

A szövetség elnökének meghívásának megfelelően a Tízezer Főnél Kevesebb Lakosú Települések Fejlesztéséért Felelős Államtitkár előadását három részre tagolva először a jelenlegi helyzetről a községek, falvak közösségeinek állapotáról az infrastrukturális különbségekről és a hátrányok kialakulásáról beszélt. A második fejezetben a 2010-es kormányváltást követő időszak eredményeiről, a kistelepülések és azokban élők célzott kormányzati intézkedésekről és az felhasznált forrásokról adott részletes tájékoztatást. Előadásának harmadik részében a készülő koncepcióról, valamint a jövőbeli intézkedésekről adott információkat.

A kérdések és válaszok utáni összegzésében Tasó László kitért arra, hogy a kormányzati szándék határozott és magyar vidék, mint a nemzet erőtartalékai megerősítésre kerülnek.

Nem lehet elveszteni egyetlen közösséget sem, és a magyar gazdaság ereje függvényében képes lesz forrásokat biztosítani települési, térségi és komplex felzárkóztatási programok végrehajtásához.
A megtartó erő növelése érdekében a helyben maradás további támogatási lehetőségei között említette a kisebb településeken emelt CSOK támogatások biztosításának jelenleg zajló vizsgálatát.

A munkába járás költségeinek részleges kompenzálási lehetőségét, további célzott munkáltatói és munkavállalói kedvezmények, konvertálható építőipari szakemberképzés, a közművesítések utáni út-rehabilitációs program lehetőségének vizsgálatát, újraértelmezett zártkerti fejlesztési programok indításának és a megyei jogú városok programjaihoz igazodó és arra ráépíthető agglomerációs fejlesztési lehetőségek vizsgálatát.

Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!