Indul az Interreg – RO-HU pályázata

2018. június 14.

A projekt megvalósítása során Nagykároly városában található dendrológiai parkba tematikus utat alakítanak ki (növény és virágalagutakkal). Szabadtéri nyári időszakos növénykiállítást, valamint mobil jégpályát alakítanak ki.
Nagykároly és Nyíradony között kerékpárral bejárható, esőbeállókkal kialakított tematikus utat jelölünk ki. A Gúthi Erdészet sajnálatunkra nem járult hozzá az általa kezel állami Natura 2000-es területen egy 7 hektáros Magyar Nőszirom (Iris aphylla subsp. hungarica) park kialakításhoz, ezért a Nyírbátorban lévő Fényi erdőben lesz védett körülmények között létrehozva a pompás látnivaló. A Hortobágyi Nemzeti park szakemberei végzik a telepítést és közreműködnek a Gencsy Kúria kertjében egy őshonos növényeket bemutató park kialakításában is.
A projekt keretében kialakításra kerül még utóbbi helyszínen egy 25 darabos kerékpárkölcsönző, kerékpáros- szervízoszloppal, mosdók, zuhanyzó a túrázóknak, valamint, benne egy szabadtéri színpad mobilsátorral az eseti rendezvényekhez. Kerékpáros szervizoszlop lesz még a város főterén is, illetve elkészül egy mobil applikáció is a kerékpárosok és túrázók számára.

A közös pályázat, a közös munka és tervek a két település együttműködésének szorosabbá válását eredményezi, melynek a jövőben további hasznos és gyümölcsöző eredményi lehetnek.

MGL_YouTubeResponseException: [403]: MGL Youtube: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet&maxResults=4&playlistId=PL8zKb-Dcs0doaIhz-kf6CJjCXETQbnvIk&key=AIzaSyC26DUMW8xsdZyEOYKteFoA2waUVUNOVIQ are blocked.
Error: global - forbidden
MGL Tubelab error:
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!