Recept 2009-re Bármilyen nehéz is lesz, ez az év is el fog múlni

2009. január 21.
Minden rossz előjel és bizonytalan évkezdés ellenére is Boldog Új Évet Kívánok a közigazgatási területen élő lakosainknak, vele együtt jó egészséget, és ha nem is fog könnyen menni, akkor is mellé jókedvet! Régi mondás, hogy akkor kell kezdeni örülni, amikor a legrosszabb, mert attól csak jobb jöhet. Talán sokan érzik úgy ma Magyarországon, hogy ettől már rosszabb nem jöhet, és csak remélhetjük, hogy nem is jön. Nem ismeretlen egyébként az ilyen évkezdés, hiszen már régóta eljátsszák velünk az „elzárják a csapot az oroszok” nevű átverő műsort, hiszen csupán a gázár emelésének előkészítéséről van szó. A hipermarkettek jól jártak, de ha valaki észrevette, szinte minden nagyáruházban, már a gázprobléma előtt (!) nagy mennyiségű „olcsó” olajradiátorok, villanyradiátorok, fogadták a vásárlókat.

Nemzeti Gyásznap – Emlékezés és Kopjafa Avatás

2008. december 7.
Bocskaikert, 2008. december 5.  Nemzeti Gyásznap – Emlékezés és Kopjafa Avatás A Németh László Alapfokú Művészeti és Általános Iskolában  A bocskaikerti önkormányzat a négy évvel ezelőtti, döbbenetet hozó Népszavazás fájdalmas eredményére és a Trianoni nemzetrombolás gyászos emlékére Kopjafát állított az iskola udvarán. Szőllős Sándor polgármester örök figyelmeztetésül ajánlotta a helyi iskola tanárának Berki alkotását, és arról a fájdalomról beszélt, ami a kint rekedt magyarok lelkében kitörölhetetlenül beleégetett. Beszédében hangsúlyozta, hogy a regnáló miniszterelnök vezette kampány és riogatás, a 23 millió román munkavállalóval való fenyegetés, elnyomta az elszakítottak iránti kötelesség é felelősségérzést. De Blasió Antonió Európa Parlamenti képviselő a Kárpát –medencére telepedő megrökönyödésről beszélt, ami eloszlatta azt a reményt, ami a Trianoni átok megszűnését vetítette elő. Beszélt az unió 2007-es bővítéséről, mely könnyített a Romániában rekedt magyarok helyzetén, csak részben kárpótolhatta a soha vissza nem térő lehetőséget. A rendezvényen felszólalt Tasó László országgyűlési képviselő, aki rendhagyó, a mai kor világához igazodóan beszerezhető információkkal, a máig tiltott, internetes írások megidézésével lepte meg a hallgatóságot. Beszédének szerkesztett változatát a következőkben olvashatják:

„A jövő elkezdődött”

2008. december 7.
A tisztelt Olvasók talán még emlékeznek a Fidesz 2002-be választott szlogenjére, ami az első perctől kezdődően éles kritikát kapott. Kezdődött azzal, hogy a kampányplakáton megjelenő kisfiú nem magyar származású, és a kijelentés nem értelmezhető. A kitalálói arra gondoltak, hogy a polgári kormány azóta sokat emlegetett szűk 4 éve alatt megvalósult fejlesztések, illetve az uniós csatlakozásra készülő ország teljesítménye, jogossá teszi bennünk azt a képzetet, hogy a korábban elképzelt terveink kezdenek valóra válni. Megérkeztünk arra az állomásra, amikor ha szétnézünk magunk körül, már egy álmainkból ismerős állapot köszön ránk vissza. Egyre hangosabban merem mondani, hogy számomra a Nemzeti Színház épülete, az elszakított Felvidékkel összekötő párkányi Mária-Valéria Híd, vagy a Pap László Sportaréna örökre ezt az érzést fogja jelenteni.
„Merre megy Magyarország?- Fórum 2008. november 18.

„Merre megy Magyarország?- Fórum 2008. november 18.

2008. december 7.
  Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Debreceni Szervezete 2008. november 18.-án 17. 00 órától Debrecenben, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban „Merre megy Magyarország „címmel fórumot szervezett, melyre meghívást kapott Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony Város Polgármestere, az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottság tagja, hogy egy előadás keretében értékelje az önkormányzatok jelenlegi gazdasági helyzetét, feladatait, és a jelenlegi helyzetből való továbblépés lehetőségeiről ossza meg gondolatait. A rendezvényen felszólat még Dr. Seszták Miklós, az MKDSZ országos elnökségének tagja, aki Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű megyéjének állapotáról adott átfogó képet a fórumon résztvevőknek.  
HHÖSZ- „Új dimenziók” – Konferencia 2008. november 13

HHÖSZ- „Új dimenziók” – Konferencia 2008. november 13

2008. december 7.
A Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség 2008. november 14.- én „ Új dimenziók” címmel konferenciát szervezett Budapesten, a magyar határ menti együttműködésekről. A konferencián részt vett Tasó László Nyíradony Város Polgármestere, Országgyűlési képviselő, a HHÖSZ alelnöke.

„Mindenkit hazavárnak.” Összefogás a 471-es Főútért!

2008. november 23.
Nincs mit veszteni, ki kell állni az igazunkértEgy demonstráció, amiről még unokáink is beszélni fognak Mint korábban is jeleztem, lassan minden lehetséges és szokványos eszközt igénybevettem annak érdekében, hogy a 471-s számú másodrendű főút rekonstrukciójára, az egyetlen biztos forrást jelentő uniós pályázati pénzek lehetősége megmaradjon. Arra számítani lehetett, hogy ebben a ciklusban, illetve ameddig a jelenlegi kormány, példátlan módon elvonva az Országgyűlés jogkörét, az uniós források felett tejhatalmúan rendelkezik, addig nem kerülhet sor az elengedhetetlen felújításra. Arra azonban a rémálmokban sem lehetett számítani, hogy a 2013-ig terjedő időszakra eső teljes keretet le akarják kötni, megkötve a következő, minden bizonnyal más összetételű kormány kezét, elvonva a lehetőségét a közlekedésfejlesztési program módosítása elől. Az már régen nem vigasztal senkit, hogy számos fontos útfelújítás és szükségszerű útkapcsolat nem épül meg a térségben, mert a mi bajunk az nekünk fáj, a mi tragédiáink és állandó félelmeink bennünket tartanak rettegésben. Mert lehet-e nyugodt a házastárs, vagy a kedves, ha a párjának nap, mint nap útra kell kelni munkahelyére, hogy dolgozhasson, és el tudja tartani családját? Lehet-e nyugodt a szülő, amikor nap, mint nap el kell engednie gyermekét a lakóhelyén kívülre iskolába, vagy a felsőfokú, vagy éppen a mesterképzés szintereire? Lehet-e nyugodt a szülő, vagy gyermek, ha szakrendelőbe, netán kórházba kell menni, vagy csak egyszerűen ügyintézésre a megyeszékhelyre, vagy éppen az erőszakos régiókialakítás termékeként közigazgatási, vagy hatósági szolgáltatás igénybevételére más megyék székhelyeire a szeretteinek? Lehet-e nyugodt bárki, akinek hozzátartozója, valakije, éppen rokona, barátja, egyáltalán ismerőse, vagy ha a közösség bármely tagja útra kel olyan körülmények között, amely minden más helyzettől fokozottabb mértékben hordozza magában a baleset veszélyét? Bizonyára sokan vannak úgy, hogy összerezzennek, ha mentőszirénát hallanak, ha a rádió a 471-esen történt balesetről számol be. Ugye voltak, már úgy, hogy azonnal telefonálgattak, hogy itthon van-e aki reggel elment, hazaért-e már aki valahol útra kelt?

SAJTÓKÖZLEMÉNY Debrecen-Megyeháza 2008. november 13. 11,00

2008. november 14.
A 471-es számú másodrendű főútvonal mellett elhelyezkedő települések lakói és az utat rendszeresen használók megdöbbenéssel veszik tudomásul, hogy a megye legforgalmasabb, közlekedésbiztonsági szempontból legveszélyesebb, és legrosszabb állapotú másodrendű főútjának felújítására, a bevezető és elkerülő szakaszainak megépítésére, a kormány nem biztosít lehetőséget az uniós forrásokból. Értetlenül és felháborodva fogadják a 2013-ig tartó költségvetési ciklus közlekedésfejlesztési programjából történő törlését annak a beruházásnak, melynek szakmai sürgősségét és az azonnali beavatkozási kényszerét soha egyetlen alkalommal nem vitatták a szakmai szervezetek. Végső elkeseredésükben az érintett települések lakói nagyszabású útelzárással egybekötött demonstrációt tartanak, mert amennyiben nem sikerül forrást biztosítani a beruházási program legsürgősebb elemeinek kivitelezéséhez, mely az uniós forrásokkal megerősítve elérhetné a 100 %-os finanszírozást, akkor akár 10-12 évig sem lehet számítani (!) a fejlesztés megvalósítására. Az érintett települések polgármesterei a mai napon bejelentik, hogy 2008. november 27-én csütörtökön, reggel 6 órától délután 16 óráig, vagy este 6 óráig  egészpályás útelzárással fognak tiltakozni a példátlan diszkrimináció ellen.

2009. évi Költségvetés általános vitája – 2008. november 6.

2008. november 10.
A 2009 évi költségvetés általános vitájának megkezdésekor még az sem volt tisztázva, hogy melyik "verziót" kell megvitatni, sőt egyes MSZP-s képviselők gúnyosan azt mondták, mindenki azt nézi amelyiket éppen akarja. Példátlan körülmények között került sor az előző kér vitanapon is a hozzászólásokra, de a harmadik, az "önkormányzati nap" tovább fokozta a feszültséget. Ebédszünetkor bombariadó is volt, de csak utána erősödtek fel igazán az indulatok. A 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Tasó László erős kritikával illette a pénzügyminiszter 3. költségvetési verzióját és nyomatékot adott azon véleményének, hogy a 2009. évi költségvetési megszorításoknak semmi köze nincs a pénzügyi válság rendezéséhez. Hangsúlyozta, hogy a világ államai a saját tartaléktőkéjükből, vagy értékpapírtartalékaiból segítették a banki szférát, és olyan eset sehol nem volt, hogy a vétlen lakosságtól szedjék be a banki manipulációk, és példátlan hamisítások okozta veszteséget. Hozzászólását ez úton is közzétesszük:
Az Idősek Világnapján

Az Idősek Világnapján

2008. szeptember 30.
Október 1-seje az Idősek Világnapja, egy nap, amikor hangzatos kijelentéseket és ígéreteket hallhatunk. Pedig az emlékezés napja nem azért született meg, hogy szervezetek, vagy éppen a politikai elit kihasználja a kínálkozó kommunikációs lehetőséget. Azért jelölték meg, hogy rávilágítson az idős kor problémáira, a nehezedő életkörülményekre, a magányra, az elhanyagoltságra, a mindennapokat keserítő körülményekre, de közben tisztelegjen is az letöltött időnek.
Családi Nap, III. NARANCS-KUPA Súlyemelő Verseny- Téglás

Családi Nap, III. NARANCS-KUPA Súlyemelő Verseny- Téglás

2008. szeptember 12.
A helyi Fidesz csoport szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg a Családi Napot a téglási sporttelepen. Már kora délelőtt megkezdődtek a sportvetélkedők, és hozzá kezdtek a babgulyáshoz a „szakértők”. A sportvetélkedőn családi sorversenyek, kötélhúzás és számos ügyességi verseny mozgatta meg a közel száz versenyző kedvű fiatalt és még fiatalabbat, de szellemi vetélkedőn is összemérték tudásukat a családok.
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!