A megyei közgyűlés elnökének visszaélései

2005. július 12.
A megyei közgyűlés elnökének visszaélései avagy imázs építés közpénzen, kampány diszkriminációkkal,büntetés MSZP-s módra A 2002-es önkormányzati választások után a megyei közgyűlés elnöke gőzerővel kezdett „saját maga” felépítéséhez. Akkor még az volt az irány, hogy Kósa Lajossal kell majd megküzdenie a választásokon, ezért saját kampánycsapatot alakított ki a megyeházán, a már megszokott stábjából.

II. János Pál pápa emlékére

2005. április 10.
A Föld első embere volt Krisztus helytartója Néhány napja Valami hiányzik ebből a világból. Egy érzés, melyet a Földön, több mint egy milliárdan ismernek. Néhány napja Valaki hiányzik ebből a világból. Egy ember, melyet a Földön, több milliárdan ismertek. Visszatért Teremtőjéhez a katolikus egyház feje, a kereszténység megtestesült szimbóluma. Egy csodálatos ember köszönt el tőlünk, aki életét Krisztusra bízta. Nem tudom ugyan összehasonlítani, de nagyon valószínű, Szent Péter után a valaha élt legnagyobb és legjelentősebb pápája volt egyházának, aki Karol Wojtyla néven jött erre a világra, és II. János Pál néven hagyta azt el.

Az Élet győzelme

2005. április 6.
Értelme van az Útnak, mely a Golgotára vezet Sokan tiltakoznak ellene, pedig az ember spirituális lény, nem csak a jelenlegi evolúció tetején uralkodó csúcsragadozó. Ezért sokszor keveredik önmagával is dilemmába, főleg amikor nehezen érthető egybeeséseket szeretne objektíven, tárgyilagosan megközelíteni. Úgy gondolja, az idő elteltével, jó adag tapasztalattal a háta mögött, már nincs új a nap alatt, csípőből tudja a választ az Élet nagy kérdéseire. Könnyen lép át olyan eseményeken, melyek valamiféle összefüggést mutatnak a gyerekkorában szüleitől halottak és a keresztény hit örökérvényű tanításaival. A válasz egyszerű, hiszen könnyen magyarázható: véletlen egybeesés.

A fundamentum

2004. december 24.
A kereszténység alapja, az emberiség legnagyobb ünnepe Megváltót küldött a Földre az Úr bizonyítva, nem hagyja elveszni népét, mert azt akarja, az idők végezetével legyünk mellette, legyünk vele az örökkévalóságban. Elküldte és feláldozta Fiát igazolva, a legdrágább kincsét is odaadja értünk, mert így van értelme alkotásának, így van értelme a születésnek, így van értelme a halálnak. Egyszerűnek tűnik mégis egyszerre érthetetlen és félelmetes.

Móricz Zsigmond Művelődési Ház

2004. október 21.
Móricz Zsigmond Művelődési Ház „mert ahol zsarnokság van, minden hiában,<br>a dal is, az ilyen hű, akármilyen mű,<br>mert ott áll eleve sírodnál, ő mondja meg, ki voltál,<br>porod is neki szolgál.” - ezek Illyés Gyula, „Egy mondat a zsarnokságról” című versének utolsó sorai, melyet 1950-ben írt.

ERDÉLY-SZILÁGYSÁG-Cigányi TEMPLOMAVATÁS

2004. október 10.
Főtiszteletű Püspök úr! Nagytiszteletű Esperes és Lelkész urak! Tisztelt Hívőközösség! Kedves Jelenlévők! Megilletődve állok e csodálatos templomban és tisztelettel köszönöm, hogy szólhatok Önökhöz, tolmácsolhatom az anyaország üdvözletét, Hajdú-Bihar megye, a Dél-Nyírség református és katolikus hívőinek jókívánságait!

Interjú

2004. szeptember 15.
A nyár óta az Európai Parlamentben dolgozó berettyóújfalui Pálfi István helyét Tasó László, Nyiradony polgármestere örökölte az Országgyűlésben. A Fidesz hajdú-bihari listájáról Parlamentbe került képviselő egyelőre a bizottsági munkában is Pálfit követi, de lehetőség szerint a szociális és családügyi bizottságból a számára leginkább testhez álló területre: a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi bizottságba dolgozhat majd a későbbiekben. A térség problémáit ismerve ugyanis úgy véli, ezen a területen van számára a legtöbb tennivaló.

HAJDÚSÁMSON – VÁROSAVATÓ

2004. augusztus 28.
Tisztelt Vendégek ! Polgármester Úr ! Kedves Hajdúsámsoniak ! Tisztelt Ünneplők ! Hajdúsámson Város szomszédjainak jókívánságait jöttem tolmácsolni, az észak-hajdúsági, és a dél-nyírségi településeken élők elismerését, azért a munkáért, azért a teljesítményért, aminek eredménye a mai ünnepség. Szívből gratulálok a Képviselő testületnek és Polgármester úrnak ehhez a jól megérdemelt sikerhez, melyhez, mint ahogy már el is hangzott, sok dolognak kellett történnie.

Itthon, vendégségben

2004. augusztus 20.
Itthon, vendégségben, Szent István Király és az Új Kenyér Ünnepén Nyíradonyból Elszármazottak Találkozóján együtt ünnepeljük Az 1998-2002-es önkormányzati ciklusban már felvetődött a találkozó létrehozásának gondolata. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy Nyíradony történetének egy fontos mérföldkövéhez érve, visszatekintve a II. világháború utáni időszakra, feldolgozzuk az eseményeket, rögzítsük emlékeinket, készíttessük el a település monográfiáját.

Szent István Király és az Új Kenyér Ünnepe

2004. augusztus 20.
„A haza nem csak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban. Ő szült, ő temet el, őt éled, és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életedet alkotja. S életed a haza életének egy pillanatja is…”
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!