Lakossági fórum

2004. április 20.
Móricz Zsigmond Művelődési Ház II. Aktuális várospolitikai kérdések A napirend keretében először is az ország lakosságának hangulatában bekövetkezett negatív változásokról és a városba is besunnyogó gyűlöletkeltésről, a nyugalom megzavarására szolgáló akciókról szeretnék szólni. Napvilágra került, hogy az MSZP kampányát irányító és a fizetett zavarkeltőket kiképző Ron Véreb és Sebaj Tóbiás pártigazgató kiadta az utasítást a bérenceknek, hogy semmi sem számít, nincsenek szabályok, nincsenek határok és nincsen továbbra sem erkölcsi gát, vagy jó érzés, le kell rohanni az embereket.

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Ünnepén

2004. március 15.
"A magyar történelem kiemelkedő eseményei közül, az 1848/49-es forradalom és Szabadságharc, a magyar nép nemzetté emelkedéséről, a haza megteremtésére irányuló csodálatos és hősies küzdelméről szólt. Egy olyan forradalom a magyarság históriájából, melyet világszerte elismertek, üdvözöltek, ugyanakkor nem segítettek. Az együttérzésen kívül, jelképes támogatások és felajánlások érkeztek, miattunk tüntettek Európában, csak éppen nem értünk.

A hozomány

2004. március 5.
Az elmúlt évben megtörtént a népszavazás, s bár formaságnak tűnt, mégis ügydöntő volta miatt lezárta az Európai Unió közösségéhez történő csatlakozás ügyét. A felemásra sikerült kampány során a településeket megjelenítő és szimbolizáló „hozományok” gyűjtésére szóló felhívás látott napvilágot. Ennek a lényege az volt, hogy minden település néhány csak rá jellemző dologról küldjön adatokat, fényképeket a gyűjtőhelyre, melyeket egy közös kiadványban, a megye hozományaként szerepeltetnek, valamint egy kiállításon mutattak meg a közönségnek. A szándék szerint ez a gyűjtemény szimbolizálja azt az értéket, melyet a hajdú-bihariak „visznek” az európai közösségbe.
Összes videó megtekintése
Friss hírek: