Esztergom, 2007. április 27.

2007. május 3.
Héthatáron Átnyúló Önkormányzati Szövetség A Kárpát-Medencében Egyesület ülése Esztergomban

Egy érdekes írás a világhálóról…

2007. április 21.
Légy büszke magyar! Tudjuk-e, hogy a 895-ös III. Honfoglalás idején, mintegy 500 000 magyar érkezik a Kárpát-medencébe, és ha összehasonlítjuk ezt a számot a mai népességi adatokkal (16 000 000), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a harmincszorosára növekedtünk a magyarságság lélekszámát illetően?

Lehet-e Nyíradony, a térség központja?

2007. április 4.
A Hajdúhadházi Többcélú Kistérségi Társulás székhelye lehet városunk A 2003 elejétől induló sajtókampánnyal bevezetett, Alkotmány-ellenesen, mindössze feles törvénnyel, kényszertársulásba tömörített települések alkotta többcélú kistérségi társulások háza táján nagy a mozgolódás. Történik ez azért, mert az önkormányzati választásokat követően 6 hónap áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a társulások szerkezete változzon. Előzetes jelzések szerint, a 168 kistérségből legalább 36 esetben lesz változás, változnak az együttműködési feltételek, illetve a társulások összetétele, határai. A Debreceni Agglomerációs Társulás települései 2002-től kezdődően gőzerővel dolgoztak azon, hogy „statisztikai alapon” elszakadjanak Debrecentől, ugyanis a megyeszékhely paraméterei alaposan felerősítették a térség átlagát, így elestünk a területfejlesztési kedvezményektől.

Búcsú a közszolgálat világától

2007. április 4.
Köztisztviselők fejezték be az aktív szolgálatot 2004-től kezdődően a hivatali köztisztviselői kar személyi állományában jelentős változás következett be. Eljött az idő, amikor a Városháza legtapasztaltabb és legbölcsebb dolgozói megérkeztek életük egy fontos állomásához, elérkeztek a nyugdíjkorhatárhoz. Így történt ez az intézménygondnokság, és az intézmények dolgozóinak esetében is, mint ahogy egyébként történik a munkaszerződéses, illetve más jogviszony keretében folytatott munkaviszony esetében is. Az idő múlását, főleg a munkában eltöltött idő múlását sokszor nem vesszük észre.

“Vidékfejlesztés, vagy falurombolás”

2007. április 1.
Parlamenti vitanap  2007. március 27.Tisztelt Elnök Úr, tisztelt Országgyűlés, tisztelt Képviselőtársak! A mai vitanapon azok számára, akik figyelemmel kísérték a hozzászólásokat világossá vált, a kormányoldal képviselőtábora fegyelmezett emberekből áll, akik megszolgálják azt a porciót, amihez lojalitásukkal és hűségükkel hozzájutnak Kiderült ugyanis, hogy hiába bizonyítják egyértelműen a tények, hiába tiltakoznak országgyűlési képviselők, közgyűlési elnökök és képviselők, polgármesterek és önkormányzati képviselők, területfejlesztési szakemberek, a kormány végrehajtja a magyar vidék lakossága elleni legkegyetlenebb és mindent eldöntő merényletét.

1848-as megemlékezések

2007. március 16.
(a 4. számú Hajdúhadházi választókerületben) Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Ünnepén Ünnepi megemlékezések a 4. számú Hajdúhadházi országgyűlési választókerületben. 2007. március 14-én 11 órától a Hajdúhadházért Egyesület felkérésre a város főterén mondott beszédet Tasó László a Hajdúhadházi országgyűlési választókerület képviselője. Beszédében kiemelte, a magyar nemzet legnagyszerűbb ünnepére mindig emlékezni fognak, mert ez a forradalom győzött, mert először fogott össze a társadalom a haza függetlensége érdekében.

Mélypont

2007. március 5.
A demokrácia próbája, a tűrőképesség határa Teljes bizonyossággal mondhatom, hogy az országban sokkal többen vannak azok, akik 2006-ra nem szívesen emlékeznek majd vissza. Az előző év végén és a lassan véget érő tárgyév elején furcsa dilemma elé került az ország lakossága. Nehezen tudták értelmezni a kormányoldal sikerjelentéseit, a „nagy jólétről”, a „minket irigyel Európa” mondókáról, a magyar gazdaságról, mint „pannon pumáról”.

Irattar

2007. március 5.
Feltöltés alatt!

Hajdúhadházi országgyűlési választókerületmódosító javaslatai

2007. január 5.
Nyíradony város: - Iskolai tantermek építése, kollégiumi férőhelybővítés: - 416.000.000.- Ft Indoklás Az 1974-ben épült egykori diákotthon teljes felújításával és emeletráépítéssel, 8 tanterem kialakításával a gimnáziumi képzés új korszerű körülmények közé kerülhet, illetve 75 kollégiumi férőhely kialakításával a jelentkező igények teljesíthetők. 
Összes videó megtekintése
Friss hírek:
Nincs aktuális hír!