„Ki szelet vet, vihart arat”

2006. január 6.
MEGYEHÁZA - SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A Megyeháza, a fejlesztési forrásokra kiírt pályázatok elbírálásának a helye, a polgármesterek úgy mondják a „pénzosztó hely”. A Bocskai-terem az a hely, ahol nem termett babér a Nyíradonyiaknak, ez az a hely, ahol a nyíradonyi emberek életkörülményeinek javulását, az alapvető, minden más hajdú-bihari ember számára biztosított életmentő szolgáltatások elérését is megakadályozzák.

2006 a Változás Éve

2006. január 1.
A magyar nemzet lelki egymásra találásáért imádkoznak a keresztények A Himnusszal érkezett, pezsgőbontással és jókívánságokkal ékesített pillanatok közepette köszöntött ránk 2006. Családi körben, templomokban, házibulikon, illetve nagyszabású szabadtéri rendezvények helyszínein ünnepelte a Világ az Új Év beköszöntét. A hagyományokhoz híven sokan tettek fogadalmat, kitűzött célokat erre a rangra emelték.

Lehet-e pénzkérdés az ügyeleti ellátás biztonsága

2005. december 20.
Zsaroló, fenyegető orvosok, az MSZP holdudvarából Nyíradonyban a sürgősségi ellátást, vagyis az ügyeleti ellátás biztosítását az önkormányzat, az érvényben lévő megállapodásai szerint szervezi. A megállapodásokat a háziorvosi és gyermekorvosi ellátást is végző háziorvosok és gyermekorvosok gazdasági társaságaival kötötte az önkormányzat. 1996-ban 3 egészségügyi szolgáltató céggel, egy betéti társasággal 1999-ben és egy betéti társasággal a 2000. évben. A minden korábbi és jelenlegi jogvita esetén e megállapodás módosításának kezdeményezése az egyetlen járható út.

KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZALAGAVATÓ ÜNNEPSÉGE

2005. október 29.
Igazgató Úr! Tisztelt Tantestület! Kedves Diákok! Tisztelt Szülők és Kedves Vendégeink! A Nyíradony Város Önkormányzata nevében köszöntöm a Szalagavató Ünnepség minden résztvevőjét, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános Iskola életének e kiemelkedő eseményén. Az eltelt napok és talán hetek legfontosabb témája a városunk életében is mérföldkövet jelentő állomás, mely egy hosszú folyamat, egy régi elképzelés megvalósulásának örömteli pillanata.

Ünnepi beszéd

2005. augusztus 19.
„gazdag országa a Földnek Magyarország, első királya Szent István, kovásza volt mindannak, amit ma magyarnak ismerünk és mondanak„ Nemzeti Ünnepünk előestéjén, Nyíradony város Önkormányzatának Képviselőtestülete nevében is köszöntöm a Tisztelt Ünneplőket ! Külön tisztelettel Vendégeinket, a Város Díszpolgárait és a Képviselőtestület Tagjait ! Krisztus után 2002-ben, a kereszténység felvételének 1001. Esztendejében, Szent István Király és az Új kenyér Ünnepének tisztelgünk.

A megyei közgyűlés elnökének visszaélései

2005. július 12.
A megyei közgyűlés elnökének visszaélései avagy imázs építés közpénzen, kampány diszkriminációkkal,büntetés MSZP-s módra A 2002-es önkormányzati választások után a megyei közgyűlés elnöke gőzerővel kezdett „saját maga” felépítéséhez. Akkor még az volt az irány, hogy Kósa Lajossal kell majd megküzdenie a választásokon, ezért saját kampánycsapatot alakított ki a megyeházán, a már megszokott stábjából.

II. János Pál pápa emlékére

2005. április 10.
A Föld első embere volt Krisztus helytartója Néhány napja Valami hiányzik ebből a világból. Egy érzés, melyet a Földön, több mint egy milliárdan ismernek. Néhány napja Valaki hiányzik ebből a világból. Egy ember, melyet a Földön, több milliárdan ismertek. Visszatért Teremtőjéhez a katolikus egyház feje, a kereszténység megtestesült szimbóluma. Egy csodálatos ember köszönt el tőlünk, aki életét Krisztusra bízta. Nem tudom ugyan összehasonlítani, de nagyon valószínű, Szent Péter után a valaha élt legnagyobb és legjelentősebb pápája volt egyházának, aki Karol Wojtyla néven jött erre a világra, és II. János Pál néven hagyta azt el.

Az Élet győzelme

2005. április 6.
Értelme van az Útnak, mely a Golgotára vezet Sokan tiltakoznak ellene, pedig az ember spirituális lény, nem csak a jelenlegi evolúció tetején uralkodó csúcsragadozó. Ezért sokszor keveredik önmagával is dilemmába, főleg amikor nehezen érthető egybeeséseket szeretne objektíven, tárgyilagosan megközelíteni. Úgy gondolja, az idő elteltével, jó adag tapasztalattal a háta mögött, már nincs új a nap alatt, csípőből tudja a választ az Élet nagy kérdéseire. Könnyen lép át olyan eseményeken, melyek valamiféle összefüggést mutatnak a gyerekkorában szüleitől halottak és a keresztény hit örökérvényű tanításaival. A válasz egyszerű, hiszen könnyen magyarázható: véletlen egybeesés.

A fundamentum

2004. december 24.
A kereszténység alapja, az emberiség legnagyobb ünnepe Megváltót küldött a Földre az Úr bizonyítva, nem hagyja elveszni népét, mert azt akarja, az idők végezetével legyünk mellette, legyünk vele az örökkévalóságban. Elküldte és feláldozta Fiát igazolva, a legdrágább kincsét is odaadja értünk, mert így van értelme alkotásának, így van értelme a születésnek, így van értelme a halálnak. Egyszerűnek tűnik mégis egyszerre érthetetlen és félelmetes.

Móricz Zsigmond Művelődési Ház

2004. október 21.
Móricz Zsigmond Művelődési Ház „mert ahol zsarnokság van, minden hiában,<br>a dal is, az ilyen hű, akármilyen mű,<br>mert ott áll eleve sírodnál, ő mondja meg, ki voltál,<br>porod is neki szolgál.” - ezek Illyés Gyula, „Egy mondat a zsarnokságról” című versének utolsó sorai, melyet 1950-ben írt.
Összes videó megtekintése
Friss hírek: